Forsvarer: Moren kollapset i politiavhør - kjørt til sykehus

Moren, som er siktet for å ha utøvd vold mot barnet sitt, nekter straffskyld.

Adresseavisen traff advokat Torfinn Svanem i Trondheim tinghus i ettermiddag, etter at politiet hadde sendt ut en pressemelding om en kvinne og en mann er siktet for vold mot et barn. Svanem er forsvareren til kvinnen.  

Saken oppdateres.

Morens forsvarer, advokat Torfinn Svanem, var til stede da kvinnen ble avhørt mandag ettermiddag i 16-17-tiden. Han opplyser at kvinnen kollapset i løpet av avhøret og ble sendt til St. Olavs Hospital.

Før dette skjedde rakk hun imidlertid til å forklare seg noe under avhøret ved politihuset i Trondheim.

- Sjokkert

- Hun nekter straffskyld og er sjokkert over å være siktet for vold mot barnet sitt. Hun forteller at barnet skadet seg da det falt ned fra sengen, noe barnet også har gjort tidligere, sier Svanem.

Moren har i tillegg forklart at barnet også har en tidligere skade etter et fall fra en balkong, opplyser Svanem.

Han opplyser at kvinnen etter et opphold ved St. Olavs Hospital, ble kjørt til Trondheim fengsel igjen.

Politiet i Trøndelag opplyste i en pressemelding tirsdag formiddag at de natt til mandag mottok melding om at et barn var bragt inn til lege med alvorlige skader. Barnet ble sendt til St. Olavs Hospital med livstruende skader.

Endret siktelse

Barnets mor og stefar var først siktet for brudd på straffelovens paragraf 282 - mishandling i nære relasjoner - for å ha utøvd vold, ifølge pressemeldingen. Nå er de derimot siktet for brudd på paragraf 274 - grov kroppsskade.

- Etter hvert som man har fått inn opplysninger mener man at den nye siktelsen speiler bedre det som har skjedd, sier Sand.

Straffeloven sier at grov kroppsskade kan straffes med fengsel inntil 10 år.

- Stefar nekter skyld

Da den siktede moren forklarte seg mandag, hadde ennå ikke barnets stefar forklart seg, opplyser Svanem.

Adresseavisen har forsøkt å komme i kontakt med advokat Anders Kjøren, som er stefarens forsvarer, uten å lykkes. Til Dagbladet opplyser Kjøren at stefaren ikke erkjenner straffskyld.

- Jeg hadde en prat med ham i går. Han stiller seg uforstående til siktelsen og er ukjent med noe som helst form for voldsbruk, sier Kjøren til Dagbladet.

Ingen fremstilles for fengling

Adresseavisen har vært i kontakt med politiadvokat Amund Sand. Han opplyser i en sms at ingen av de siktede vil bli fremstilt for varetektsfengsling av politiet i dag. Om dette eventuelt vil skje senere - det vil han ikke kommentere før under dagens pressekonferanse.

Svanem hadde like før klokken 14.00 ennå ikke hørt noe fra politiet om en eventuell begjæring om fengsling av klienten.

På forsiden nå