- Vi så på at bjørnen fikk mat i går kveld. Han spiste wienerbrød og is og sjokoladecroissanter, forteller de tre fra Trondheim.

Sammen med familiene sine er de på besøk i Namsskogan familiepark på Trones i Namsskogan. De nøyde seg ikke med et vanlig dagsbesøk: De valgte like gjerne å sove inne i parken, i revehytta.

Torsdag morgen henger regnklærne til tørk mens de fyrer i ovnen. Godt kledd i ullundertøy forteller de at de har sovet godt.

- Oj, der er det en bjørn, roper plutselig Vilma og peker ut gjennom vinduet.  Så synger hun Bjørnen sover. Hun synes ikke det er skummelt i det hele tatt å være så tett på det store rovdyret.

- Det er strømgjerde her, forsikrer Vegard.

Les også: De mistet alt de eide

Adresseavisen er på reportasjetur i det som kan bli det nye Trøndelag. Her kan du lese flere reportasjer.

Ulvehyl

De har ligget på reinsskinn på gulvet i gammen, og nå har de spist frokost. Pappa Rune Gjerdevik mener å ha hørt litt dyr i nattetimene, en ulv som ulte og et ekorn som kraslet over taket. Ellers har det vært stille.

- Det er veldig fint å sove her. Det første ungene sa når vi kom hit, var at det var så koselig her. Men det har jo striregnet, så vi var klissvåte i går kveld, forteller pappa Rune Gjerdevik. Mens han og pappa Robert Moe har tatt seg av de største barna i gammen, har mødrene ligget på hotell med mindre søsken.

De har fyrt godt i ovnen inne i gammen, og når frokosten er spist er de klare for en ny dag i parken.

Les også: Potetåkeren er blitt kolonihage

Rammes av regnet

Namsskogan familiepark har i alt fem gammer inne i parken hvor det er mulig å overnatte. Rett ved bjørneinnhegningen står tre av gammene.

- Det er blitt veldig populært å sove inne i parken. Mange vil gjerne komme tettere på dyrene, og så får de en mulighet til å ha parken for seg selv etter stengetid. De kan se på dyrene når det er litt roligere, og de benytte seg av noen av aktivitetene, forteller Toril Bredesen, daglig leder i parken.

Familieparken på Trones er en av de største turistattraksjonene i Nord-Trøndelag, og har årlig rundt 50-55000 besøkende.

- Men nå rammes vi av været. Det har vært så innmari mye regn i det siste, og da blir det mindre besøk. Jeg må si jeg beundrer de som likevel kommer når det striregner, sier Bredesen som håper sommeren snart kommer til Trøndelag.

Adresseavisen er på reportasjetur i det nye Trøndelag. Her kan du lese flere reportasjer fra Rindal til Bindal.