Boligmegler i Stjørdal ga uriktige opplysninger – må dekke nettkostnadene til kjøper

En eiendomsmegler må betale for internett-kostnadene til en boligkjøper i tre år etter å ha oppgitt feil opplysninger i et boligprospekt. 

Saken oppdateres.

En boligkjøper klaget saken inn for nemnda fordi det i boligprospektet sto at kostnadene for internett var inkludert i fellesutgiftene i sameiet, noe som ikke viste seg å være riktig. Nå har Reklamasjonsnemnda for eiendomsmegling fastslått at megleren i Stjørdal ga feil opplysninger og at han må dekke boligkjøperens internett-kostnader på nesten 28.000 kroner, melder Trønder-Avisa.

Megleren skriver i sin forklaring at det ikke sto i opplysningene fra leilighetens forretningsfører hva som var inkludert i felleskostnadene. Videre skriver megleren at styreleder i sameiet hadde opplyst at kostnadene for internett var inkludert. Men da han ringte for å høre med internettleverandøren, fikk han til svar at opplysningene var konfidensielle. Megleren mente derfor at han hadde gjort det som sto i hans makt for å finne de rette opplysningene.

Nemnda konkluderer med at megleren hadde brutt god meglerskikk, og at vilkårene for erstatning derfor er innfridd.

På forsiden nå