Niåring ble hengende 20-25 meter over vannet

Gutten måtte reddes ned fra en zipline i Namsskogan familiepark.

Ble hengende: En gutt ble hengende mellom 20 og 25 meter over bakken i attraksjonen "Ta spranget" i Namsskogan familiepark, søndag.  Foto: Adressa-tipser

Saken oppdateres.

Familieparken bekrefter episoden som skjedde i attraksjonen «Ta spranget», som går ut på at man hopper ut fra et tårn, og sklir i ziplinen over vannet.

- Trinsa hengte seg opp, og gutten (9) ble dermed hengende, forteller daglig leder Turid Bredesen i Namsskogan familiepark til Adresseavisen.

- Ingen tegn til panikk

Hun videreformidler fra beredskapen i familieparken at redningsaksjonen gikk veldig fint.

- Det var ikke noe tegn til panikk, og gutten selv hadde tatt det veldig fint og forsto at han fikk hjelp.

I tillegg hadde de ansatte i parken kontakt med helsepersonell underveis, men det var ikke behov for utrykning.

Bredesen er usikker på alderen til gutten, men sier at han var rundt 50 kilo. Det er ingen aldersgrense i attraksjonen, men parken baserer seg på vektgrenser som de regulerer etter vær og vind-forhold.

Har prosedyrer

Bredesen forklarer at de har prosedyrer de følger i sånne situasjoner. Beredskapspersonalet er utstyrt med redningstau slik at de kan komme til unnsetning.

- Han ble hengende i 20-25 minutter, og det har sikkert vært veldig ubehagelig. Når man henger i selen mister man fort blodsirkulasjonen og dovner av i føttene.

Hun er usikker på hvor høyt det var akkurat der gutten ble hengende, men sier det kan ha vært snakk om mellom 20 og 25 meter ned til vannet.

- Det er veldig beklagelig at dette skjedde. Det var ingen fare for liv og helse selv om situasjonen kan være ubehagelig, forklarer Bredesen.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå