- Bjørnen lever i beste velgående, sier Einar Kolden i Statens naturoppsyn og fra det kommunale skadefellingslaget.

I midten av forrige uke ble det igjen tatt flere sau i Meråker, og dermed ble det bestemt å søke om fellingstillatelse. Den var i boks onsdag, og går ut førstkommende onsdag klokka 12.

Har kanskje flytta på seg

Adresseavisen skrev om saken da kadavrene fra syv sau ble funnet ved Fossvatnen i Meråker. En sak som først ble omtalt av Stjørdals Nytt. De ferske kadravene dukket opp i Stordalen.

- Det var tirsdag i forrige uke vi fant et nytt kadaver. Da vi fulgte sporløypa til bjørnen kom vi over tre kadaver til.

Om det er samme bjørnen som har flyttet på seg eller om det har kommet nok en bjørn til Meråker er, ifølge Kolden, for tidlig å si.

Det var likevel stille fra bjørnen i helga, men søndag kveld ble det funnet et nytt kadaver.

- Vi er ute og dokumenterer funnet i dag, sier Kolden som også er jaktleder i jaktlaget.

Dette er en av sauene som ble tatt av dage av bjørnen i Meråker. Denne ble funnet i Stordalen i går. Foto: SNO Meråker

Trolig en hannbjørn

Kolden har tidligere uttalt til Adresseavisen at det ikke skal være noen tvil om det er en bjørn som står bak kadavrene, og at de blant annet har sett bjørnespor.

Meråker ligger ifølge Kolden mellom to tette binneområder. Et i Lierne og et i området rundt Trysil og østover. Derfor er det en sannsynlig at det er snakk om en ung hannbjørn som har vandret ut fra området, til fordel for eldre hannbjørner.

- Sitter det et jaktlagt og venter på neste spor?

- Ja, sånn kan du si det, svarer Kolden.

For å ha en mulighet til å finne bjørnen er jaktlaget avhengige av et ferskt spor. Et ferskt spor vil si at bjørnen har drept sauen senest et halvt døgn i forveien.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter