Daglig leder ved Namsskogan familiepark:

- Det er mye råkjøring her

Daglig leder Turid Bredesen ved Namsskogan familiepark ser ofte farlige situasjoner i trafikken på E6 utenfor familieparken.

Bekymret: Turid Bredesen, daglig leder ved Namsskogan familiepark, synes det er urovekkende mye råkjøring på E6 utenfor familieparken. 

Saken oppdateres.

- Det er mye råkjøring her. Jeg er veldig glad for at det jevnlig er kontroller her, sier Turid Bredesen, daglig leder ved Namsskogan familiepark.

Hun forklarer at hun stadig ser farlige situasjoner i området. Biler som skal svinge inn til familieparken står og venter på motgående trafikk for å få anledning til å krysse.

- Biler som kommer bak holder ofte en fart som gjør det vanskelig å bremse opp i tide. Vi både hører og ser episoder hvor det er nødvendig med skikkelig bråbremsing for å unngå påkjørsel bakfra, sier Bredesen.

Torsdag ettermiddag ble en kvinne tatt i 160 km/t i 60-sonen utenfor familieparken, mens fire andre ble målt til hastigheter mellom 86 og 100 km/t.

- Mange biler med barn i baksetet

Turid Bredesen forklarer at E6 utenfor familieparken er tydelig skiltet som 60-sone. Likevel opplever hun at mange holder høy hastighet.

- Det er et problem hele året at trailere kjører forbi i høy hastighet. Det virker ofte som at de tar litt fart i 60-sonen for å komme seg enkelt opp bakken her. Det er ikke noe hyggelig for noen av oss som bor her.

Hun mener mye av trafikken er uforsvarlig.

- Det er mange biler med barn i baksetet som tar av fra E6 her, og det er bekymringsfullt å se den farten mange biler holder. Det oppstår en del farlige situasjoner.

LES OGSÅ: UP anmelder flere for ruskjøring

UP: – Ser svært alvorlig på dette

Distriktsleder for Utrykningspolitiet (UP) i Midt-Norge, Tor Magne Kalland, sier han ikke sitter på konkrete data som viser at det er særlig mye råkjøring på den bestemte strekningen utenfor familieparken.

- Men det skjer dessverre fra tid til annen at man ser høy hastighet, både på hovedveinettet og lokale veier. Ulykkesrisikoen er mye større i en 60-sone som dette hvor det er mye folk, og vi ser svært alvorlig på det.

Han forklarer at UP forsøker å være til stede på de mest trafikkerte veiene, og at de ellers baserer seg mye på ulykkesstatistikk fra år til år og over lengre perioder.

- I tillegg har vi mye lokalkunnskap blant våre ansatte som er viktig for at vi skal vite hvor det er behov for kontroller. Vi ønsker også tips fra publikum som erfarer mye råkjøring i et bestemt område.

LES OGSÅ: Flere polititopper mener politiet bør prioritere overgrep mot barn fremfor trafikkontroller. Et regjeringsoppnevnt utvalg foreslår å legge ned Utrykningspolitiet (UP)

Flere problemstrekninger

Kalland sier at UP i tillegg er særlig oppmerksom på flere strekninger, som E14 i området fra Stjørdal mot Meråker.

- Der er det mye trafikk, og vi ser tidvis stygge resultater. Det samme gjelder E6, sørover mot Berkåk, sier Kalland.

I tillegg opplever han at E39 er mye trafikkert, og at folk ofte lar seg friste til å bryte fartsgrensen for eksempel i 90-sonen.

- Vi har en del kontroller med relativt mange overtredelser også i Orkdal-området.

Følg Adresseavisen på  Facebook, Instagram  og Twitter

Tor Magne Kalland, distriktsleder for Utrykningspolitiet (UP) i Midt-Norge sier at utrykningspolitiet er oppmerksomme på flere strekninger med mye trafikk og ulykker. 

Tor Magne Kalland, distriktsleder for Utrykningspolitiet (UP) i Midt-Norge sier at utrykningspolitiet er oppmerksomme på flere strekninger med mye trafikk og ulykker. 

Namsskogan familiepark ligger like ved E6, og daglig leder Turid Bredesen opplever ofte farlige situasjoner i trafikken utenfor. 

Namsskogan familiepark ligger like ved E6, og daglig leder Turid Bredesen opplever ofte farlige situasjoner i trafikken utenfor. 

På forsiden nå