- Elgen fikk panikk og reiv med seg dissa

Familien Elden har hatt en elg gående rundt huset i hele sommer. Natt til mandag ble den for nærgående.

Slik så det ut i hagen til familien Elden mandag morgen. Foran lekestativet som elgen ødela, ligger et av eplene den forsynte seg av.  Foto: Rune Elden

Saken oppdateres.

- Vi har hatt en elg gående rundt oss i hele sommer. Vi så den først i vår, og siden har den gått på plena og mellom husene, sier Rune Elden til Adresseavisen.

Like før han skulle legge seg i 01-tiden natt til mandag, hørte Elden noen gå over grusen utenfor huset i Hovika på Otterøya.

- Vi har singel liggende rundt noen kasser med gulrot og kål, hvor elgen har gått og spist tidligere. Først lurte jeg på om det var noen som lusket rundt huset, men så oppdaget jeg elgen like utenfor soverommet.

Elgen viklet seg inn i tauene til dissa og fikk panikk, forklarer Rune Elden.   Foto: Rune Elden

 

Kona Hege Aglen Elden ringte politiet, og sammen med datteren Dina ble de stående og se på at elgen forsynte seg av frukt og grønnsaker fra hagen.

Raste gjennom hesteinnhegning

- Etter hvert tuslet den rolig bort og forsynte seg fra epletreet. Så gikk den videre og begynte å klø seg mot dissestativet, hvor det også står en sklie. Vi ropte på den for å få den til å gå vekk, men den snudde seg og så bare dumt på oss.

LES OGSÅ: Fikk nærkontakt med elg: - Det er risikosport

Fra fem meters hold kunne familien Elden se at elgen viklet seg inn i tauene til den ene dissa.

- Da fikk den panikk, reiste seg, og reiv med seg dissene og sklia. Stolpen som dissa hang i ble hengende fast i geviret, mens sklia falt av og ble liggende på bakken. Så sprang den over plena og veien og ble borte, sier Rune Elden.


En stund etter kom politiet og undersøkte stedet. Operasjonsleder Lars Letnes sier at elgen også raste gjennom en hesteinnhegning på sin vei.

- Viltnemnda må avgjøre om den overlever til jakta begynner, eller om de må ta den før, sa Letnes tidlig mandag morgen.

Svømte i ring

Viltnemnda ble sendt ut, men det var noen andre som fant elgen først.

LES OGSÅ: Norge har en halv million jegere - bare halvparten er aktive

- En kjenning av oss som er jeger hadde fått med seg hva som hadde skjedd, og like nedi bukta så han elgen svømme i ring. Han ringte Viltnemnda og fikk tillatelse til å skyte den. Da Viltnemnda kom for å hente den, hadde den tauet og den plata man sitter på når man disser hengende foran ansiktet, sier Rune Elden.

En jeger som så elgen svømme i ring fikk tillatelse av Viltnemnda til å ta livet av dyret.  Foto: Hege Aglen Elden

Mandag morgen lå restene etter lekestativet strødd utover hagen.

- Viltnemnda kom hit i morges, og elgen ligger hos naboen nå. Den ble for nærgående til slutt, dessverre.

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå