Terje er skiltet som «TRØNDER»

Beitstøingen Terje Vestvik kjører rundt med bilskiltet TRØNDER.

Terje Vestvik fra Beitstad i Steinkjer har sikret seg det personlige bilskiltet TRØNDER.  Foto: privat

Saken oppdateres.

I juni i år ble det åpnet for å søke om personlige bilskilt i Norge. Ifølge nettsiden dinside.no har Statens vegvesen til nå godkjent cirka 5000 slike skilt. Et av dem tilhører Terje Vestvik, opprinnelig fra Beitstad i Steinkjer.

- Det startet egentlig bare som en spøk på kontoret, men da de åpnet for registrering var jeg på hugget. Jeg tror jeg fikk bekreftelsen elleve minutter etter at de åpnet, flirer Vestvik.

Det var avisa Firda i Sogn og Fjordane som omtalte saken først.

Sosialt press

Noen uker etter at han registrerte sitt ønske fikk han melding om at skiltet var godkjent. Han var imidlertid ikke helt sikker på om han ville bruke 9000 kroner på skiltet.

- Nei, men jeg følte vel et visst sosialt press om å gjennomføre dette. Og jeg hadde jo nettopp fått feriepenger, så jeg bare betalte.

«Skjøttarjakkin hi fått sæ navnebror», skriver Terje Vestvik under dette bildet som han har lagt ut på Facebook. Vestvik jobber som assisterende generalsekretær i Det frivillige skyttervesenet.   Foto: Privat

LES OGSÅ: Sjekk bilskiltet til «tacokongen» Vegard fra Trondheim

Ekte trønder

Vestvik jobber som assisterende generalsekretær i Det frivillige skyttervesenet. Store deler av jobben går ut på tilrettelegging og arrangering av det årlige Landsskytterstevnet. På skytterjakken har han også påskriften TRØNDER.

- Jeg er jo kjent for å være veldig glad i Trøndelag. Det er her jeg er fra og jeg er på hytta i Beitstad så ofte jeg kan. Folkene som leverte ut skiltet i Oslo hadde nok ventet seg en mann med bart og skinnvest. Det er mulig de ble litt skuffet, sier Vestvik.

- Du kjører mest i Oslo. Er det mange som kommenterer skiltet?

- Ja, det blir en del oppmerksomhet. Det er litt skummelt å ha jobben like ved Vålerenga stadion. Jeg risikerer vel å få bilen ramponert, spøker Vestvik.

Bilen med det spesielle kjennemerket vil bli mye å se i Trøndelag fremover. Neste år arrangeres nemlig Landsskytterstevnet i Stjørdal.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå