- Noen sier «at de må gå og sette seg i bilen og gråte litt»

38 kjøretøy ble stanset og begjært avregistrert i en større kontroll på E14 og gamle E6 onsdag.

Flere sjåfører måtte sette igjen bilen sin ved Hellbrua etter en kontroll i regi Statens vegvesen. 

Saken oppdateres.

Hele 3050 kjøretøy ble kontrollert ved hjelp av automatisk skiltgjenkjenning-scanneren (ANPR) til Statens vegvesen under onsdagens stortstilte kontroll.

- 38 av kjøretøyene var begjært avregistrert, og det handler hovedsakelig om manglende EU-kontroll, ikke betalt årsavgift for 2017 og forsikring som ikke er betalt, forklarer inspektør Steinar Vist ved Statens vegvesen Nord-Trøndelag.

LES MER: Dette vogntoget fikk den høyeste boten så langt i år

To team ute på veien

- Det var som forventet, men ikke som ønsket selvsagt. Vi vet at det fort blir så mange avskiltinger når vi har sånne kontroller, kommenterer han.

Vist forteller at det var en samarbeidskontroll mellom henholdsvis Nord og Sør-Trøndelag, og de hadde to lag som var ute i trafikken. Det ene laget gjennomførte kontroll på gamle E6 ved Hellbrua, altså fylkesvei 705, mens det andre laget tok hånd om trafikken som kom kjørende mot Stjørdal på E14. Kontrollen varte fra klokka 13.30 til 20.00.

- Hvordan reagerer sjåførene når de blir avskiltet?

- Noen sier «at de må gå og sette seg i bilen og gråte litt». Mange får jo planene sine ødelagt når de må sette igjen bilen, og det blir også ekstra utgifter, forklarer Vist.

LES MER: Arild og Tove følte seg urettferdig behandlet da bilen deres ble avskiltet

- Blir overrasket

Han tror mange av begjæringene handler om slurv og sløvhet.

- Noen blir faktisk overrasket over at alt ikke er på stell, mens andre er klar over det. Av en eller annen grunn kommer bil ofte langt ned på prioriteringslista når det gjelder økonomiske utgifter, sier Vist.

Han mener at man i det minste må ha forsikringen på plass. Det kan fort bli en dyr affære dersom noe skjer, og man ikke får bistand av forsikringsselskapet.

Det ble også skrevet 19 mangellapper, ni beltegebyr og fem dekkgebyr.

- Ni beltegebyr er et greit resultat med tanke på at vi undersøkte 1930 kjøretøy for dette. Det er vi ganske fornøyd med, sier han.

LES OGSÅ: Politiet avslører de vanligste unnskyldningene i trafikken

- Skumleste tiden for dårlig dekk

To ble også anmeldt for manglende førerrett.

Det er spesielt dårlige dekk som opptar Vist.

- Folk skal absolutt slite ut dekkene sine før de bytter. Og nå kommer høstværet med våte og mørke veier. Det er den skumleste tiden å kjøre rundt med dårlig mønsterdybde, advarer Vist.

Han oppfordrer alle som skal kjøre den nærmeste tiden til å gå en tur rundt bilen, og sjekke både lys og tilstanden på dekkene.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.

På forsiden nå