Nordlandsbanen stenger mellom Trondheim og Bodø

Har du planlagt å ta tog i helga, så kan det bli buss i steden.

Vedlikehold: Nordlandsbanen setter opp buss for tog i helga, og skal vedlikeholde skinnene flere steder.  

Saken oppdateres.

Bane Nor skal utføre arbeider på både Nordlandsbanen, Sørlandsbanen og Bergensbanen fra lørdag 30. september til søndag 1. oktober. Bane Nor skriver på sin hjemmeside at dette medfører en del endringer i helgens togtilbud, og det vil bli buss for tog på flere baner.

Nordlandsbanen stenges for persontrafikk på strekningen Trondheim S og Bodø fra natt til lørdag og til søndag. Her blir det buss for tog.

Vedlikehold hele veien

Bane Nor opplyser at de skal utføre en del vedlikeholdsarbeider på strekningen mellom Trondheim og Steinkjer mens banen er stengt.

På Trondheim S skal det utføres sporarbeider, det skal blant annet byttes deler i en sporveksel på stasjonsområdet. Mellom Trondheim S og Leangen skal Bane Nor justere høyttaleranlegg på plattformene.

På Åsen stasjon skal det utføres arbeider på den nedlagte planovergangen og det skal byttes cirka 50 meter med skinner på stasjonen. Mellom Levanger og Bergsgrav skal det pågå arbeider på Rokne planovergang og ved Salthammer.

LES OGSÅ: Kraftig resultatfall i NSB

Bygger nytt signalsystem

På Nordlandsbanen mellom Trondheim og Hommelvik skal Bane Nor drive anleggsarbeider for bygging av et nytt signalanlegg. Det nye signalsystemet heter ERTMS og skal tas i bruk i 2023.

Ved Vikhammer stasjon er Bane Nor nesten ferdig med anleggsarbeidene. Det gjenstår kun noen få meter med nye betongkanaler for signalkabler. Kabelkanalene graves ned i bakken langs jernbanesporet ved bruk av anleggsmaskiner. Vikhammer stasjon vil være stengt hele helgen, inkludert parkeringsplassen. Bane NOR og NSB vil sette opp informasjonsskilter om alternativ transport.

Nye kabelkanaler skal også bygges ved stasjonene Ranheim og Midtsandan. Graving langs jernbanen vil medføre støy for de nærmeste naboer. På Midtsandan vil det være behov for å utføre støyende arbeider om natten. Kommunen og naboer er varslet om disse arbeidene.

På forsiden nå