Mann funnet i Meråker

Turgåeren som var meldt savnet i Meråker, er funnet i god behold.

Saken oppdateres.

Det ble fredag igangsatt en leteaksjon etter en mannlig turgåer i området ved innsjøen Feren i Meråker.

Etter søk fredag ettermiddag og kveld samt lørdag morgen, er mannen nå kommet til rette.

- Det endte godt, mannen er funnet og er etter det vi forstår i god behold. Han fraktes nå tilbake av Norsk Folkehjelp, opplyser operasjonsleder Trond Volden ved Trøndelag politidistrikt.

Grunnet dårlig samband i området, kan han ikke si noe sikkert om hvor mannen ble funnet, eller hvorfor han ikke kom tilbake fra turen fredag som avtalt.

Ifølge Trønder-Avisa var det Hallgeir Martin Lundemo som fant mannen ved Sulsjøen.

- Jeg fant ham på Meråker Mountain Challenge-løypa. Han var i god behold, og blir tatt hånd om nå, forteller Lundemo til Trønder-Avisa.


 

Skulle være på tur i to dager

Politiet forteller at de fikk inn en bekymringsmelding fra mannens familie kl. 12.45 fredag. Mannen er i 50-årene, og la onsdag ut på en tur som skulle vare i to dager. Han skal være friluftsvant.

Politiet søkte etter mannen hele fredag ettermiddag og kveld, uten resultat. Politipatruljer med hund, mannskaper fra Norsk Folkehjelp og et Sea King-helikopter deltok i søket i området mellom Feren og svenskegrensa.

Mannen har telefon med seg, men politiet lyktes ikke å komme i kontakt med ham.

Søker i Sverige

Lørdag morgen ble søket trappet opp, og nå ble også mannskaper fra svensk side involvert.

- Vi søker nå for fullt også på svensk side av grensa, opplyser operasjonsleder Trond Volden ved Trøndelag politidistrikt lørdag morgen.

Mannskaper fra fjellredningstjenesten i Sverige deltok, og det ble satt inn et svensk politihelikopter. I tillegg deltok et Sea King-helikopter, Norsk Folkehjelp, Norske Redningshunder og politipatruljer i aksjonen.

Få holdepunkt

Fredag kveld fant de mannes navn skrevet inn i ei bok ved en turpost, men var fortsatt usikre på i hvilket område han befant seg i.

- Vi har jobbet med etterretning i går kveld og i natt, og snakket med venner og kjente av mannen for å danne oss et bilde av hvor han kan ha gått, om det er ruter han pleier å ta. Men dette er en mann som er mye på tur, så vi har få konkrete holdepunkt foreløpig, opplyste Volden lørdag morgen.

Dårlig dekning

Han forklarer at dekningsforholdene i området er utfordrende.

- Vi opplever at våre folk sliter med å holde kontakt med hverandre, så dekningsforholdene er i beste fall varierende og stort sett dårllige.

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå