300 skolebarn uten skoleskyss etter bussbrannen

Trønderbilene henter nå inn reservebusser fra resten av Trøndelag.

Administrerende direktør Vidar Kjesbu i Trønderbilene forteller at selskapet nå vil hente inn reservebusser for å erstatte de ti bussene som ble totalskadd i brann natt til tirsdag.   Foto: Politiet/leif arne holme

Saken oppdateres.

Bussene som ble totalskadd i brannen i Kolvereid natt til tirsdag ble brukt til skolekjøring i Nærøy.

Rammer 300 elever

300 skolebarn står dermed uten skoleskyss tirsdag morgen.

- Det er elever fra fire skoler som blir berørt. Vi henter nå inn reservebusser fra Levanger, Steinkjer og Namsos slik at vi kanskje kan klare å få i gang skoleskyssen igjen i ettermiddag, sier administrerende direktør i Trønderbilene, Vidar Kjesbu.

LES MER: Ti busser utbrent i Nærøy

Skolebarna som blir berørt er elever ved Nærøysund Skole, Kolvereid barne- og ungdomsskole, Ytre Namdal VGS og Rørvik skole.

Reservebussene som hentes inn er materiell som selskapet har i beredskap i tilfelle tekniske problemer eller når andre ting oppstår.

Brant på oppstillingsplassen

Det var forbipasserende og naboer som varslet om brannen cirka klokken 03.00 natt til tirsdag. De ødelagte bussene hadde oppstillingsplass ved Trønderbilenes serviceverksted på Kolvereid.

- De står parkert her til vanlig og vi har også sjåførfasiliteter i tilknytning til serviceanlegget. Bussene hadde en gjennomsnittsalder på cirka ti år, anslår Kjesbu.

Hvor store verdier som gikk tapt har ikke direktøren rukket å undersøke ennå.

- Det viktigste er at ingen ble skadd. Nå ytes det maksimal innsats fra selskapet for å få på plass reserveløsninger.

- Hva tenker du om selve brannen?

- Når en buss først tar fyr er det alltid dramatisk. Når bussene står sammen blir også smittefaren betydelig. Når det gjelder årsaken har vi ikke tenkt så mye på det foreløpig. Det får bli en sak for politi og brannvesen, sier Kjesbu.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå