Skrantesyke påvist hos elgku i Lierne

Intensiverer prøvetakingen i Trøndelag.

Bildet er fra CWD-testing av elg på laboratoriet til NINA.  Foto: Frank Lervik (arkiv)

Saken oppdateres.

- Vi ber jegere og andre som ser hjortedyr som viser tegn til sykdom om å varsle Mattilsynet. Dyr som er smittet av skrantesjuke kan være magre og de kan være mindre sky for mennesker enn vanlig, sier Karen Johanne Baalsrud, direktør for planter og dyr i Mattilsynet, i en pressemelding.

LES OGSÅ: - Sannsynligvis blir vi aldri kvitt denne sykdommen

Prøveresultatene er kommet fra Veterinærinstituttet denne uken.

- Funnet av skrantesjuke på denne elgen gjør at Mattilsynet, Miljødirektoratet, Veterinærinstituttet og Norsk institutt for naturforskning (NINA) nå vurderer hvordan vi kan øke prøveinnsamlingen av viltlevende hjortedyr fra området ytterligere. I tillegg til testing ville hjortedyr tas det prøver av oppdrettshjort og all tamrein over 1 år som sendes til slakt, står det videre.I juni i år ble jegere i Melhus og Midtre Gauldal pålagt å ta hjerneprøve fra felt vilt.

Mattilsynet har vært i kontakt med jegeren som skjøt elgen. Slakteskrotten og slakterester som lå igjen på fellingsstedet er tatt hånd om av Mattilsynet og blir sendt til Veterinærinstituttet for prøvetaking.

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå