Hun er Hellelands nye rådgiver

Maren Aasan (22), fra Verdal, blir kulturminister Linda Hofstad Hellelands (H) nye politiske rådgiver.

Ny rådgiver. 22 år gamle Maren Aasan fra Verdal, sier hun er glad for å få mulighet til å jobbe med, og lære av kulturminister Linda Hofstad Helleland (H).  Foto: Henrik Dale

Saken oppdateres.

- Jeg er litt overveldet, men dette blir helt fantastisk, sier 22-åringen til Adresseavisen fredag kveld, etter sin første dag i ny jobb som Hellelands personlige rådgiver.

LES OGSÅ: - Historisk med tre kvinner på topp i regjeringen, sier Solberg

Ifølge lokalavisen Innherred, ble hun forespurt om å ta jobben i helgen. Det ble offisielt kjent i fredag, da det ble lagt ut en nyhetsmelding om ansettelsen på regjeringens hjemmeside.

Bred kulturbakgrunn

Siden august 2015 har hun jobbet som kommunikasjonsrådgiver for Høyres stortingsgruppe med sosiale medier som sitt fagfelt. I valgkampen jobbet hun blant annet med Erna Solbergs facebookprofil. Sosiale medier vil også være en av oppgavene hennes i den nye jobben.

- Jeg kjenner Linda litt fra før. Jeg var med henne litt i valgkampen, og jeg husker at hun tok veldig godt mot meg da jeg startet å jobbe for Stortingsgruppa. Det var nok litt ekstra fordi vi begge var trøndere, sier Aasan.

Hun ser frem til å jobbe i et departement, få erfaring derfra og nærmere innsikt i hvordan prosessene der foregår. Passende nok er også kulturfeltet noe som står verdalingen spesielt nært.

I 2012 var Aasan en av Spel-statistene Adresseavisen møtte da de var med på hesjekurs før Spelet om Heilag Olav.

– Jeg var med i Verdal teaterlag. Jeg har vokst opp med teater, Arnulf Haga og Spelet, hver sommer. Og jeg gikk dramalinja på Inderøy videregående skole. I tillegg har jeg vært aktiv i idrett, så dette er et spennende område som passer meg godt, sier Aasan.

Skulle bli advokat

Hun flyttet til Oslo etter videregående skolen, for å studere jus. Hun er halvveis i studiet, men nå er det satt på vent.

LES OGSÅ: Game of Throndelag

- Jeg ser aller mest frem til å jobbe med Linda. Hun er utrolig dyktig og en energibunt uten like, som har mange baller i luften samtidig og greier å ta imot dem. Jeg ser frem til å være med henne og lære, sier Aasan.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå