Fire svindelmistenkte pågrepet ved Sirkus Shopping

Butikker på kjøpesentre i Trondheim, Steinkjer, Levanger og Malvik utsatt for svindelforsøk tirsdag. De antatte svindlerne ble pågrepet ved Sirkus.

Fire personer er pågrepet, mistenkt for svindelforsøk på Sirkus Shopping. Foto: jens petter søraa

Saken oppdateres.

Politiet pågrep tre mistenkte for svindelforsøk ved  Sirkus Shopping tirsdag ettermiddag. I løpet av dagen fikk politiet inn meldinger om svindel eller svindelforsøk fra butikker på Amfi Steinkjer, Magneten i Levanger, Malvik senter, Trondheim sentralstasjon, Byhaven, Trondheim Torg og sist på Sirkus Shopping tirsdag. Der ble fire personer pågrepet og kjørt til arresten. Politiet opplyser at det er to kvinner og to menn som sitter arrestert.

De skal ha svindlet til seg penger i forbindelse med veksling av store pengesedler. Det hele startet i Steinkjer cirka klokka 10.30 tirsdag. Deretter gjentok det samme seg på Magneten i Levanger rundt klokka 12, på Malviksenteret klokka 13 og deretter rundt omkring på kjøpesenter og jernbanestasjonen i Trondheim til de ble pågrepet rundt klokka 16.

Utlendinger

- De ble pågrepet i forbindelse med kontroll av en bil ved Sirkus Shopping, sier operasjonsleder Viola Elvrum i politiet. Hun sier de tre pågrepne ikke har norske fødselsnummer.

- Vi regner med å ha tatt alle som har stått for svindel og svindelforsøkene, sier operasjonslederen.

- I alle fall stoppet det da de tre ble pågrepet, sier hun.

På Twitter takker politiet for publikums hjelp, men ønsker fortsatt kontakt med folk som har blitt utsatt for svindlerne.

Daglig leder Tonje Stene ble utsatt for svindelforsøk på Byhaven tirsdag ettermiddag. Svindlerne forsøkte å forvirre de ansatte med komplimenter og 500-lapper.

- Hokus pokus

- Modus er å betale med store sedler og deretter utføre litt hokus pokus når vekslingen pågår, skriver politiet på Twitter.

Ifølge operasjonsleder Ebbe Kimo i politiet har svindlerne lyktes med å få med seg penger fra butikken i Malvik, men ikke fra butikkene i Steinkjer og Levanger.

- Hva er det som har foregått her?

- Det er snakk om fingerferdigheter. Man betaler med store valører, for eksempel en 500-lapp. Under veksling skjer det noe hokus pokus og det er hender opp og ned av lommer. Plutselig får man igjen 700 kroner, forklarer Kimo.

Kino forteller at det i et av tilfellene er meldt om at en dame sto bak, i et annet tilfelle to damer og en mann, og i ett tilfelle to damer. Personene blir beskrevet som utenlandske, kanskje med søreuropeisk utseende. De skal ha snakket gebrokkent engelsk.

- Vi kan ikke si hundre prosent sikkert at det er de samme personene som står bak alle svindelforsøkene, men modus er likt og beskrivelsene av personene ligner, sier Kimo.

LES OGSÅ: Skal ha vært på svindelraid fra Stjørdal til Otta

Ber om tips

Politiet ønsker nå å gjøre folk oppmerksom på svindlerne og ber om tips fra publikum.

- Disse personene flytter på seg. Vi vil gjøre folk klar over dette, slik at man unngår å bli lurt. Vi trenger også vitneobservasjoner, og gjerne informasjon om en bil, sier Kimo.

Hendelsen i Steinkjer fant sted rundt klokken 10.30, hendelsen i Levanger ca 12.00 og i Malvik ca 13.00.LES OGSÅ: Butikkeier Sonja ble svindlet av velkledde pengevekslere

FORSØKT SVINDLET: Rundt klokken 10.30 skal en butikk på Amfi Steinkjer ha blitt utsatt for svindelforsøk.

FORSØKT SVINDLET: Rundt klokken 10.30 skal en butikk på Amfi Steinkjer ha blitt utsatt for svindelforsøk.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå