- De foreløpige undersøkelsene tyder på at det har begynt å brenne i en benk utenfor hotellet. Flammene har spredt seg til veggen på hotellet. Brannen har sannsynligvis ikke oppstått av seg selv. Da er det mulig at noen har tent på, eller at brannen har startet ved et uhell. Vi har ingen mistenkte, men har levert anmeldelse for forsøk på mordbrann, sier etterforskningsleder hos politiet i Östersund, Maria Olofsson.

- Mistenkelig

Politiet avventer nå resultatene av de tekniske undersøkelsene.

- Vi betrakter dette som mistenkelig, sier Olofsson.

- Har dere noen vitner i saken?

- Vi har snakket med lederen for redningstjenesten i Åre og hotelleieren som var først på stedet og fikk stanset brannen før den utviklet seg.

Les også: Hotelleier rykket ut og slokket brannen

Også rammet for to år siden

I 2015 brant et hus som Ronny Juhlin eide ned til grunnen.

Ronny Juhlin eier hotellet som brant på Storlien natt til tirsdag. Foto: MARIANNE TØNSET (ARKIV

- Jeg har fortalt politiet hvem jeg mener stod bak den brannen, men har ikke hørt noe mer om den saken. Den brannen betrakter jeg som et uhell. At det er noen sammenheng mellom brannen for to år siden og den som oppstod på Storlien nå har jeg ingen tro på, sier Juhlin som er eier av hotellet Le Ski Lodge på Storlien.

Les også: - Det som har skjedd er merkelig

Saken fra 2015 ble henlagt av politiet.

Brann på norsk side

For en og en halv uke siden brant et hus ned til grunnen i Teveldalen som ligger fire kilometer unna på norsk side av grensen. Politiet har foreløpig ingen grunn til å tro at det har noen sammenheng, men har også den brannen i bakhodet.

40-åringen som ble pågrepet og siktet etter den brannen i Teveldalen er løslatt fra arrest.

- Han har forklart at noen andre må ha tent på. Vi venter nå svar på de tekniske undersøkelsene, sier etterforskningsleder Annar Sparby i Trøndelag politidistrikt.