Vil gi kineserne rask avklaring om den omstridte brusaken i Beitstad

Fylkesutvalget i Trøndelag tar sikte på en rask avklaring når det gjelder kinesernes anbud på Beitstadsundbrua

Fylkesrådsleder Anne Marit Mevassvik og fylkesråd for samferdsel Tomas Iver Hallem i Nord-Trøndelag overlater brusaken til fylkesutvalget i Trøndelag fylkeskommune.Foto: Leif Arne Holme

Saken oppdateres.

Fylkesutvalget vil behandle spørsmålet om bruanbudet til Beitstadsundbrua på sitt møte førstkommende tirsdag 31. oktober.

- Vi er i gang med ny saksforberedelse, og den vil bli sendt ut i løpet av helga, sier fylkesrådmann Odd Inge Mjøen.

Les også: - Elendig politisk håndverk kan ende med anbudsseier til kineserne

Sendte saken til fylkeskommunen

Det var i går, tirsdag, at fylkesrådet i Nord-Trøndelag sendte saken over til Trøndelag fylkeskommune, fordi de økonomiske, juridiske og politiske konsekvensene av bruanbudsaken må tas av den nye fylkeskommunen.

Fylkesrådets håndtering av det kinesiske anbudet på Beitstadsundbrua er ytterst pinlig.

- Snarlig avklaring

Den politiske ledelsen i Nord-Trøndelag hadde før det tatt en prinsipiell avgjørelse om at det kinesiske selskapet ikke skulle få være med i anbudskonkurransen. Dette til tross for at de var over 40 millioner kroner billigere enn neste anbyder på lista.

- Vi legger opp til en snarlig avklaring av spørsmålet, ikke minst med hensyn til framdriften i dette viktige bruprosjektet, sier fylkesrådmann Odd Inge Mjøen.

Det er her det skal bygges bru over Beitstadsundet.

Det er her det skal bygges bru over Beitstadsundet.

Fylkesråd for samferdsel, Tomas Iver Hallem, sier de ikke vurderte konsekvensene av å si nei til å la kinserne bli med i anbudsrunden. - Dette var et prinsipielt standpunkt, sier han.
      (Foto: Leif Arne Holme)

Fylkesråd for samferdsel, Tomas Iver Hallem, sier de ikke vurderte konsekvensene av å si nei til å la kinserne bli med i anbudsrunden. - Dette var et prinsipielt standpunkt, sier han.Foto: Leif Arne Holme

Fylkesrådsleder Anne Marit Mevassvik sier det beste var å sende saken videre til det nye fylkesutvalget i Trøndelag fylkeskommune.
      (Foto: Leif Arne Holme)

Fylkesrådsleder Anne Marit Mevassvik sier det beste var å sende saken videre til det nye fylkesutvalget i Trøndelag fylkeskommune.Foto: Leif Arne Holme

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå