Savnet turgåer (74):

Takker alle frivillige for hjelpen

Den savnede turgåeren Karsten Villiam Pettersen (74) ble mandag kveld funnet i god form etter en leteaksjon i Stjørdal.

- Jeg vil takke alle frivillige som har vært med på å lete, sier Karsten Villiam Pettersen etter at han ble funnet.  Foto: Erling Skjervold

Saken oppdateres.

- Da jeg så helikopteret kommme, begynte jeg å danse, forteller en lettet Karsten Villiam Pettersen, som seint i mandag kveld ble funnet i et turområde ved Leksdal i Stjørdal kommune.

74-åringen var i brukbar form og glad da han endelig ble funnet i 21.30-tida, etter rundt ti timer ute. Pettersen skulle gå ut på sin nesten daglige tre-timers tur langs stien til Kleppen, men på grunn av mye snø fant han ikke stien. Han lette i området til det ble mørkt.

Gikk i ring

- Jeg var tålelig bra kledd, og tenkte ikke å gå så lang tur. Jeg gikk ut i 12-tida, men det var vanskelig å følge på kartet. Heldigvis kjente jeg igjen noen vann. Jeg visste omtrent hvor jeg var, men så begynte jeg å gå i ring, forteller han.

Han skjønte at han måtte ringe nødtelefonen. Det hadde også kona gjort.

- Jeg var bekymret for at jeg måtte bli ute i natt, det hadde blitt kaldt. Hvis jeg skulle gå hele natta for å holde varmen, ville det blitt tungt. Jeg kjente jeg allerede var nesten tom for krefter.

Takker de frivillige

Men plutselig så han lysene fra redningshelikopteret, de lyste på ham, men forsvant igjen.

- Jeg bestemt meg for å holde meg i området. Da Sea King kom tilbake, danset jeg. Jeg omfavnet redningsfolkene. Det var litt sjokk, men samtidig godt å se at redningstjenesten fungerer. En gang i livet trenger jeg også hjelp. Disse folkene er verdt all verden, mener Pettersen.

Han ble etter hvert undersøkt av medisinsk personell og fraktet vekk med ambulanse.

Mannskap fra Røde Kors og Norske Redningshunder ble satt inn i leteaksjonen mandag kveld, og i tillegg ble det søkt med helikopter. Mannen i 70-årene hadde da vært ute siden 12-tiden på dagen.

Operasjonsleder Bjørn Handegard hos politiet i Trøndelag sier at det var mannskapet i Sea King-helikopteret som fant mannen.

 Handegard sier at mannen ble flydd ned til samlingsstedet for leteaksjonen ved fylkesvei 705, der mannen også hadde parkert bilen.

- Det var en ambulanse der som skulle ta en sjekk av ham, men skal være i god form, sier Handegard til Adresseavisen.

Politiet opplyste om aksjonen klokken 18.36 mandag. Klokken 20.15 opplyste politiet at et Sea King-helikopter ville bli satt inn i søket, og klokken 21.34 varslet politiet at mannen var funnet.

Innsatsleder Tonje Våden hos politiet fortalte tidligere til Adresseavisen at familien var i kontakt med mannen i 16-tiden mandag, og at han da skal ha vært usikker på hvor han var. Politiet hadde ikke klart å få telefonkontakt med ham etter det.

Politiets innsatsleder Tonje Våden sier at det er oppholds og gode leteforhold.  Foto: Erling Skjervold

Politiet har opprettet et samlingsted for letemannskapene ved fylkesvei 705 i Selbu. 
        
            (Foto: Erling Skjervold)

Politiet har opprettet et samlingsted for letemannskapene ved fylkesvei 705 i Selbu.  Foto: Erling Skjervold

På forsiden nå