- Han nekter for at han har fremsatt trusler. Vi har sjekket med vitner og avhørt lærere og elever på skolen. Når vi oppsummerer, er det  ingen som har hørt direkte at han kommet med trusler. De har bare hørt det fra andre, sier Leif Gundersen, etterforskningsleder ved Trøndelag politidistrikt.

På alvor

Den mannlige eleven som er over 18 år ble pågrepet hjemme natt til torsdag. Bakgrunnen var at han hadde havnet i en voldsepisode på skolen onsdag. I etterkant av denne episoden skal han ha kommet med trusler om skoleskyting.

- Rektor fikk melding fra kolleger på skolen, som igjen hadde fått meldinger fra elever. Meldingen til rektor var at det skulle skje skoleskyting på skolen torsdag. Når det kommer slike meldinger, så har ikke rektor noe valg. Hun kan ikke feie det under teppet, men må ta det på alvor. Det må også vi gjøre, sier Gundersen.

Avhørte elever

Torsdag gjennomførte politiet 10-12 avhør av elever og lærere ved skolen. Ingen av dem har vært vitner til at eleven fremførte noen trusler.

- Vi har forsøkt å nøste i dette. Alle vi har snakket med, har bare hørt dette via andre. Da havner vi i en sirkel som ender der vi startet. Det kan ha vært noe, men vi klarer ikke å finne noe bevis, sier Gundersen.

Politiet fikk også tips om at det skal ha vært trusler via sosiale medier, men heller ikke dette har politiet så langt funnet bevis for.

- Vi har ikke klart å finne opphavet til truslene. Når han selv nekter for å ha fremsatt truslene, så må vi tro på vedkommende, sier Gundersen.

Voldsepisode

Mannen ble også avhørt om en voldsepisode ved skolen onsdag.

- Det har vært en konfrontasjon mellom han og en eller to elever. De røk sammen, men ble stanset av andre elever. En fikk forstuet en finger, og havnet på legevakta. Dette har mannen erkjent at han var involvert i, sier Gundersen.

Mannen ble torsdag ettermiddag løslatt fra politiet.

- Vi står igjen med en voldsepisode, og den vil trolig ende med en reaksjon. Når det gjelder trusselforholdet, så etterforsker vi det videre. Men det kan ende med at det ikke blir noen sak, sier Gundersen.

Foto: Leif Arne Holme