- Dette er noe vi må vurdere. Dette er alvorlig og noe som kan få konsekvenser for den aktuelle eleven. Bortvising fra skolen er et aktuelt refsingstiltak, sier hun.

Det var tirsdag kveld at rektoren fikk høre om at det hadde vært en alvorlig konflikt mellom noen elever, og at det hadde fremkommet trusler om å skyte hele skolen.

Har informert

- Vi måtte ta trusselen på høyeste alvor, og derfor tok jeg kontakt med politiet. Etter at de kunne bekrefte at de hadde kontroll over situasjonen kunne jeg gå ut i skolemiljøet og fortelle at det er trygt på skolen, og at elevene kan møte til undervisning på vanlig måte.

Rektoren har også informert alle foresatte om situasjonen.

- Frykten skaper engstelse, og derfor måtte vi ut å roe det hele ned ved å fortelle at vedkommende var identifisert og at politiet hadde kontroll på situasjonen, sier Bente Svenning.

Beredskapsplanen fungerte

Rektoren forteller at de følger skolens egen beredskapsplan mot vold og trusler.

- Dette går på både situasjon, tiltak og hvem som skal gjøre hva. Det har også vært viktig å informere alle ansatte. Det er viktig å ivareta alle elever og at lærere er med på å roe ned situasjonen. Samtidig er det viktig å ivareta eleven som sitter i varetekt.

Tar det med fatning

Svenning sier det også har hatt debrifing med dem som har sett og hørt ting.

Undervisningen går nå som normalt. Det har vært noen telefoner fra foresatte som vil vite hva som skjer, men ellers har det vært stille. Jeg har ikke registrert så mye engstelse blant elever, ansatte og foresatte. Det ser ut som om de fleste tar dette med fatning, sier rektor Bente Svenning ved Steinkjer videregående skole.