Dusør har ikke gitt konkrete tips

Dusøren på 5000 kroner har foreløpig ikke gitt noen oppklaring på hva som skjedde med katten Mittens (1). Nå sendes katten til obduksjon.

Familiens kjæledegge: Søndag kveld ble katten Mittens funnet med store skader i Stjørdal.   Foto: PRIVAT

Saken oppdateres.

- Jeg kjenner ikke til at vi har fått noen konkrete tips etter at vi gikk ut med dusør, sier informasjonsleder og jurist Live Kleveland i Dyrevernalliansen.

Måtte avlives

Det var søndag kveld at den ett år gamle katten Mittens ble funnet av sine eiere, familien Martinsen, med avkappede bein hjemme i Hegra i Stjørdal. Skadene var såpass store at eierne ikke så noen annen utvei enn å avlive katten. Saken ble også politianmeldt søndag kveld.

Tirsdag ettermiddag ble det kjent at Dyrevernalliansen lover dusør på 5000 kroner til tips som kan oppklare saken.

LES OGSÅ: Frp går inn for eget dyrepoliti

- Noen tips er kommet inn, men ingen konkrete som går på navn. Men vi vil at alle som kjenner til saken tipser oss. Det kan ta flere dager før vi får gått gjennom tipsbunken, og sjekket ut dem vi mener er troverdige nok til at politiet kan få de, sier hun.

- Hvor ofte pleier dere å få tips som fører til oppklaring?

- Vi pleier å få konkrete tips. Folk veit, og det virker som det er lavere terskel å fortelle det til oss som ideell organisasjon enn til politiet, sier hun.

Skadet under tresking?

Ifølge NRK kan skadene som førte til avlivingen komme fra tresking. En bonde sier til NRK Trøndelags sine nettsider at han tresket ti meter fra der katten ble funnet, og at han ikke er i tvil om at det er treskingen som førte til at katten mistet to av labbene sine.

Matmor Marita Martinsen forteller at politiet hentet katten i går, og at den nå sendes til obduksjon for å finne svar på hva som kan ha skjedd.

- Jeg håper virkelig at det er en ulykke, og at ingen har mishandlet katten, sier hun til adressa.no.

Flere tusen har delt

Etter at matmor Marita Martinsen fortalte om hendelsen på Facebook har over 3500 delt innlegget. Dyrevernalliansen har også lagt ut saken på sine Facebook-sider, og der er den delt over 1100 ganger siden i går ettermiddag.

- Det er ofte vi får tips etter at vi har lagt ut saken på sosiale medier, og at folk deler den, forteller Kleveland.

På forsiden nå