Med 2. plass i finalen (for de under 15 år) i den verdensomspennende konkurransen «Wild in the parks» (uoffisielt VM for amatører), sørget Oskar Hovstein Hjellegjerde fra Stjørdal for en av de beste skateprestasjonene i norgeshistorien.

SE VIDEO: - Skating er livet mitt

- Kunne ikke gjort det bedre

- På en skala fra én til ti er det her elleve. Det største jeg har opplevd, sier tenåringen til adressa.no, mens han og pappa Kjetil er på vei inn i flyet i Los Angeles.

Der får han endelig sette seg ned, og tenke over hva han skal bruke premiepengene på 1200 dollar (cirka 8000 kroner) til, samt det faktum at han med en slik prestasjon blir lagt merke til i skateverdenen.

Proffdrøm

- Det er i alle fall et lite steg mot proffverdenen, og det er jo det som er drømmen. Jeg kunne ikke gjort det bedre enn det her, sier han.

Tidligere i år ble han juniornorgesmester, så vant han europafinalen i «Wild in the parks» i Sevilla, for han altså i går ble nummer to i finalen som ble arrangert i Costa Mesa i California.

- Det har vært litt av en reise, men det er det her jeg vil gjøre, sier tenåringen som har skatet i seks år.

- Jordnær gutt

Pappa Kjetil forteller om en stor opplevelse.

- Det er kjempeartig. Klart det er det. Men Oskar er en jordnær gutt som takler det her veldig bra.

- Pappan da?

- Han takler det bra han også, ler han.

Nå venter noen timer på fly før duoen lander på Værnes ved 12-tiden mandag.

- Hvordan blir feiringen hjemme?

- Det vet jeg ikke, men det blir morsomt å komme hjem til vennene igjen, sier Oskar.

Fornøyd. Oskar Hovstein Hjellegjerde var mildt sagt meget fornøyd med 2.plassen i det uoffisielle skate-VM for amatører Foto: Instagram