Tirsdag kveld ble det arrangert et åpent folkemøte med AtB i Vanvikan samfunnshus. Det var Trafikantforeningen som tok initiativ til møtet.

Omtrent 200 mennesker møtte opp for å høre på AtBs planer om kutt i avganger på sambandet.

Det er totalt 178 avganger per uke mellom Vanvikan og Trondheim. På møtet forklarte representanter fra AtB at selskapet planlegger å ta bort 14 avganger. Det er beregnet at AtB vil spare én million kroner på kuttene neste år.

- Betenkt og bekymret

Benjamin Schei, styreleder i Rissa og Leksvik industriforum var blant de mange som tok ordet i salen i den heftige debatten under møtet.

- På vegne av forumet er vi klart betenkt over at rutetilbudet er truet. Det vil i en viss svekke tilbudet til ansatte som pendler, og både leverandører og kunder som reiser med hurtigbåten. Vi er bekymret over hvilke konsekvenser planene vil få, sa Schei.

Skeptisk

Også Trafikantforeningen og ordførerne i Leksvik og Rissa har stilt seg skeptiske til selskapets planer, og ordfører Einar Strøm i Leksvik har tidligere uttalt til adressa.no at kutt i avgangene vil være «veldig, veldig skadelig for sambandet».

I etterkant av folkemøtet sier han at planene vekker stor bekymring blant de reisende.

- Sammen med Trafikantforeningen vil vi se på om vi mener det mulig å kutte noen av avgangene, og komme med en tilbakemelding på AtB. Men vi vil også se på hva vi kan gjøre for å nulle ut millionen for å opprettholde tilbudet slik det er i dag, sier Strøm.

- Store utfordringer

Harald Storrønning i AtB sier at folkemøter ofte kan betraktes som en ventil der mennesker får mulighet til å si nøyaktig hvordan de oppfatter tilbudet.

- De signalene vi fikk på møte var at man ikke er villig til å akseptere kutt i tilbudet, men snarere ønsker å styrke tilbudet. Men jeg tror vi klarte å realitetsorientere forsamlingen om hvor store utfordringer det er knyttet til å holde budsjettet for 2014 og 2015, sier Storrønning.

To fylker: Ordfører Ove Vollan i Rissa (til venstre), ordfører Einar Strøm i Leksvik, og representantene Dag Ystad og Erlend Solem fra henholdsvis Nord-Trøndelag og Sør-Trøndelag fylkeskommune. Foto: Dan Ågren
Tok ordet: Benjamin Schei sier han er meget bekymret og betenkt over hvilke konsekvenser et redusert hurtigbåttilbud vil få for næringen i området.
AtB: Fra selskapet stilte maritim leder Kjell Uvaag(til venstre), kommunikasjonssjef Grethe Opsal og plan- og driftsjef Harald Storrønning. Foto: Dan Ågren
Ledet an møtet: Harald Storrønning i AtB og Frøydis Aksnes i Trafikantforeningen. Foto: Dan Ågren