Det skriver Namdalsavisa i dag.

Søndag ettermiddag møtte biskopen i Nidaros søstrenes støttegruppe i kirkestua i Namsos kirke. På møtet ble han oppdatert på familien AlZangharis fortvilte situasjon etter den knusende dommen i Oslo tingrett 7. november. Dommen innebærer at søstrene ikke får komme tilbake til Norge.

- Det er hjerteskjærende, sier biskopen til Namdalsavisa.

Biskopen kritisk

- Jeg er veldig overrasket og opprørt over dommen. Jeg trodde rettssak ble redninga. Derfor gjør det et dypt inntrykk når syv søstre blir sendt ut på den måten, sier Singsaas.

Han kritiserer Utlendingsnemnda (UNE) for summarisk behandling som ikke tar hensyn til barns premisser. Biskopen viser til at bispemøtet har kommet med ei sterk henstilling til justisministeren om det som omhandler tvangsreturnering av barn. Han vil at myndighetene i langt større grad må se det fra barnets perspektiv. Singsaas sier i intervjuet med Namdalsavisa at barnekonvensjonen, som Norge har ratifisert, har for lav status.

- Overrasket

- Vi må tenke på barnets beste. Å skrive under barnekonvensjonen gir ei enorm forpliktelse. Men Norge er ikke god nok til å stille opp for barnekonvensjonen, sier Singsaas til Namdalsavisa.

Han sier han satte sin lit til at dommen ville gi en bredere vurdering. Nå vil ha lese seg opp på dommen for å sette seg bedre inn i saken.

- Jeg er litt overrasket over at folks dømmekraft ikke blir tillagt større vekt. Det som er interessant med dette er at folks rettsoppfatning er på kollisjonskurs med rettsoppfatning i gjeldende rett. Rettevesenet lytter ikke til alminnelige folks rettsoppfatning, sier biskopen.

Forbereder anke

Støttegruppa for de syv søstrene har varslet at de vil jobbe videre med å samle inn penger til en anke. Familien har også gjort det klart at så lenge det finnes muligheter vil de anke sak.

ES OGSÅ: Innsamlingen til syv søstre er i gang

Singsaas roser støttegruppa for innsatsen de har lagt ned i saken. Han er imponert over innsatsen støttegruppa og folk i lokalsamfunnet har lagt ned.

- De viser en medmenneskelig hjertevarme, som jeg vil berømme dem for, sier Tor Singsaas til Namdalsavisa.

FRANK CADAMARTERI

De syv søstrene og deres foreldre vil fortsette kampen for å få komme tilbake til Norge der flere av jentene er oppvokst. Her fotografert foran huset de nå bor i i Irbid, Jordan. Foto: RICHARD SAGEN, ©Richard Sagen
Søstrenes støttegruppe roses av biskop Tor Singsaas. Her er fra v. Liv Aalberg, Kåre Aalberg og Jørgen Hoffmann foran Oslo tingrett under en pause i rettssaken i oktober der søstrene tapte første runde. Foto: GORM K GAARE