– Målet vårt nå er å få inn nok penger slik at familien kan få prøvd saken sin for lagmannsretten, forteller Jørgen Hoffmann i støttegruppa til de sju søstrene til Namdalsavisa.

Familien AlZangharis har vært i en vanskelig situasjon siden den knusende dommen i Oslo tingrett falt 7. november.

– Saken har skapt enorm oppmerksomhet i hele landet, og vi har merket et mye større trykk. Spesielt etter at biskopen sa det han mente, sier Hoffmann.

Nå er støttegruppa i gang med å få inn 130 000 kroner som dekker utgiftene i lagmannsretten. De mangler rundt halvparten av pengene.

– Vi har lagt opp to løp som vi har tenkt å gjennomføre. Første løpet er å få nok midler til å få prøvd saken i lagmannsretten. Hvis det blir tap der, koster det ingen ting å ta saken videre til Høyesterett, sier han.

Om det også skal bli tap der, har støttegruppa planer om å etablere en ny konto som skal hjelpe de sju søstrene med utdanning.

– Vi har fått sterke signaler fra Jordan at de ikke har det veldig bra. Derfor har vi planer om å samle inn penger som kan gi dem et bedre liv der de er nå. Men håpet er selvsagt at de skal komme tilbake til Namsos, sier Hoffmann.

Og det er han ikke alene om. Mange har nå vist sin støtte til søstrene.

– Mange har etterspurt kontonummer til støttegruppa, og er like opptatt av barns rettigheter som vi er, sier han.

– Nå satser vi på at saken skal opp i lagmannsretten til sommeren, og blir det tap der, håper vi å ta den til Høyesterett i oktober eller november neste år, sier Hoffmann.

De syv søstrene tapte første runde i retten. Her er Mona (f.v.), Nora, Doaa, Bayan, Gofran, Israe og Sara i flyktningeleiren i Irbid i Jordan i september i fjor. Foto: Richard Sagen