- Jeg sender inn anken tirsdag. Saken kommer forhåpentligvis opp for Borgarting lagmannsrett før sommeren 2015, sier advokat Arild Humlen til NRK.

For en måned siden ble det klart at de syv søstrene og deres foreldre tapte i retten. Familien ble tvangssendt fra Namsos til Jordan i juli i fjor, og saksøkte staten i et forsøk på å få opphevet utvisningsvedtakene fra 2010 og 2013. Oslo tingrett bekreftet imidlertid Utlendingsnemndas avslag på familiens søknad om å få bli i Norge.

- Dette er vanskelig og dårlig for oss, uttalte en av søstrene, Doaa (21) til Adresseavisen da familien ble kjent med dommen.

Neda-saken

Nå har familien og deres advokat Arild Humlen bestemt seg for å anke saken til lagmannsretten. Ifølge NRK ønsker Humlen at Namsos-familiens sak kan behandles sammen med ankesaken til Neda Ibrahim som også er utvist fra Norge.

- De to sakene har svært mange felles rettsspørsmål, som det kan være praktisk for domstolen å forene til en felles behandling. Deretter kan Nedas sak og søstrenes sak prosederes hver for seg, sier Humlen til NRK.

Glad støttegruppe

Familiens støttegruppe i Namsos er glad for at saken nå ankes.

- Vi var forespeilet at det kunne ta i hvert fall ett år, kanskje mer. Så da har han jobbet svært raskt, sier Liv Aalberg i støttegruppa til NRK.

De syv søstrene er delvis oppvokst i Namsos. De to yngste har aldri bodd utenfor Norge, mens tre av dem hadde vært her i 11 år da de ble sendt ut i fjor sommer. Årsaken til at de ble utvist var at faren løy om sin identitet da han ankom i 2002.

Les også: Biskopen vil hjelpe syv søstre