Nå går disse lokalavisene sammen

Skal etablere en ny lokalavis som skal dekke Levanger og Verdal.

Styreleder Henning Johansen håper at det nye selskapet skal være på plass tidlig i 2015.  Foto: faksimile/montasje

Saken oppdateres.

Levanger-Avisa og Innherreds Folkeblad Verdalingen skal gå sammen og danne et nytt felles selskap, som skal dekke Levanger og Verdal på papir og nett.

Det ble klart på en ekstraordinær generalforsamling med aksjonærene i Levanger-Avisa i kveld. 48 av 59 aksjonærer støttet styrets stilling.

- Det er en stor lettelse at arbeidet som de ansatte og ledelsen har samarbeidet om ble godtatt av aksjonærene, sier styreleder Henning Johansen i Levanger-Avisa til adressa.no.

Det var Trønder-Avisa som omtalte saken først.

Dårlig økonomi

Prosessen startet våren 2014 med bakgrunn i den dårlige økonomiske utviklingen i avisene og fremtidsutsiktene for avisbransjen generelt.

«Et nytt felles selskap vil kunne få et samlet driftsoverskudd på 9,3 mill. kr. i perioden 2015 til og med 2017 som er vesentlig bedre enn selskapene kan klare hver for seg.», står det i saksutredningen.

- Vi tror etablering av en ny lokalavis er det beste som kan gjøres, for fortsatt å kan gi ut en sterk lokalavis i Levanger. Vi må satse for å nå lokalavisleserne, også på digitale plattformer, sa Johansen på møtet ifølge Trønder-Avisa.

Levanger-Avisa AS og Innherreds Folkeblad og Verdalingen AS skal fortsatt bestå. De skal også eie 50 prosent hver av det nye selskapet.

Oppstart i 2015

Johansen sier at de skal jobbe hardt for å få på plass det nye selskapet.

- Målet er at selskapet skal være klart i 2015. Så tidlig som mulig i 2015, sier Johansen.

- Hva blir navnet?

- Det er det for tidlig å si noe om, svarer Johansen.

På forsiden nå