Det er Namdalsavisa som skriver om den gledelige nyheten for RS Ung-laget i Namsos. De startet opp som lokallag i 2012, og hadde da som mål om å bli et fullverdig korps med egen redningsskøyte.

I 2015, knappe tre år senere, blir det en realitet. Hvilken skøyte som kommer til Namsos er ikke endelig avklart, men sjansene er store for at det blir RS 124 "Hvaler", i dag stasjonert i Mandal. Datoen er satt til 1. april.

Har døgnbemanning

Allerede i dag har korpset et døgnbemanning knyttet til en liten redningsbåt. Med ny skøyte trengs det imidlertid mer mannskap.

- Vi er allerede godt på veg til å bemanne og operere ei skøyte, per i dag er vi omkring ti personer som er nesten ferdig skolert, sier korpsleder Hans Martin Flasnes til NA.

Ideelt sett bør det være 16 kvalifiserte, og Flasnes oppforder nå interesserte til å ta kontakt. På nyåret starter kursing for mannskaper for redningsskøyta.

Nye drømmer

Men ambisjonene stopper ikke med skøyte på plass i Namsos.

- Den neste drømmen vår er jo å få bygd vår egen skøyte ved hjelp av støtte fra lokalt næringsliv og lokale sponsorer, sier Flasnes.

Fra før av har Redningsselskapet skøyta RS 126 "Harald V" stasjonert i Rørvik i Nord-Trøndelag. I Sør-Trøndelag finnes RS 131 "Uni" i Trondheim og RS 102 "Askerbæringen" på Fillan. På Nordmøre ligger RS 113 "Erik Bye" i Kristiansund.