Moren observert på skolen

Politiet frykter ni år gammel jente i Stjørdal er bortført av sin biologiske mor.

Lensmann Marit Stigen i Stjørdal sier at nye opplysninger onsdag bekrefter mistanekn om at det er moren som har bortført datteren.  Foto: jens petter søraa

Saken oppdateres.

– Gjennom vitneavhør har vi fått bekreftet at moren har befunnet seg på skolen ved skoleslutt tirsdag. Det styrker mistanken vår om at det er mor som har hånd om barnet, sier lensmann Marit Stigen ved Stjørdal lensmannskontor til adressa.no onsdag formiddag.

Tirsdag kveld etterlyste politiet i Nord-Trøndelag en mor og datter fra Litauen. De mistenker at moren har bortført datteren, som er i fosterhjem i Stjørdal. Jenta forsvant etter å ha vært på SFO på en skole i kommunen. Hun skulle på håndballtrening, men dukket ikke opp. Hun ble sist sett i 16-tiden.

– At moren ble observert på eller ved skolen forsterker den mistanken vi har hatt, sier Stigen.

Kan ha forlatt landet

De vet foreløpig ikke hvor de to befinner seg, men tror niåringen kan bli tatt med ut av landet. Derfor er alle politidistrikter i Norge, i tillegg til Kripos og svenske politimyndigheter varslet om saken.

– Vi jobber bredt, men ett av sporene er at jenta kan bli tatt ut av landet. Vi har derfor varslet de fartsårene man kan ta seg ut av landet på, både vei og annen type kollektiv transport, sier lensmannen.

Etterlyser svart bil

Politiet fikk melding fra barnevernet klokken 18.55 tirsdag kveld om at jenta var savnet.

Jenta har langt brunt hår og markant pannelugg, og var iført en guloransje jakke og rosa lue med hvite striper. Hun hadde på seg hvite votter og en blå dongeribukse.

Politiet etterlyser også en svart Skoda Octavia i forbindelse med den mulige bortføringen.

– Vi ønsker at publikum kontakter hvis de har sett noe i går eller i etterkant. Det skal være en lav terskel for å henvende seg til oss, sier Stigen.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå