– Jeg kan bekrefte at de pårørende har bistand fra kommunen i en vanskelig tid, sier Levanger-ordfører Robert Svarva til adressa.no.

Svarva har ellers ingen opplysninger om Levanger-mannen, som ifølge TV 2 skal ha blitt drept i Syria i forrige uke.

Mannen skal i høst ha reist til Syria sammen med sin kone for å slutte seg til terrorgruppen Den islamske staten (IS). Ifølge TV 2 skal han enten ha blitt drept av skudd eller i et bombeangrep.

Det skal ha vært hans kone som orienterte familien om dødsfallet. Hun skal fortsatt befinne seg i det krigsherjede landet. I helgen oppdaterte hun sin Facebook-profil med vers fra koranen som hyller martyrdøden.

Fagfolk bistår

Robert Svarva sier at det ikke er satt sammen noe kriseteam i kommunen, men at de har fagfolk som kan hjelpe folk å håndtere vanskelige situasjoner. De har hatt kontakt med familien i en liten stund.

– Flere ganger i året er det dessverre mange som har behov for bistand for å takle vanskelige situasjoner, sier han.

PST var bekymret

Adresseavisen fortalte i høst at Politiets sikkerhetstjeneste (PST) tok kontakt med mannens familie, og var bekymret for at han skulle krysse grensen fra Tyrkia til Syria.

Heller ikke PST har kunnet bekrefte eller avkrefte om mannen er død.

Både mannen og hans kone er etniske norske. Verdal-kvinnen er i slutten av 20-årene, og skal ha konvertert til islam flere år før sin mann.

Ordfører Robert Svarva i Levanger sier at de har fagfolk som kan bistå folk i vanskelige situasjoner. Foto: STEINAR FUGELSØY