Tiltalt for uaktsomt drap etter dumperulykke

Mann i 40-årene må møte i Namdal tingrett.

En kvinne omkom i kollisjonen med en anleggsdumper i Nørøy i fjor.   Foto: BIRGER AARMO / NAMDALSAVISA

Saken oppdateres.

Det var i mars i fjor at en kvinne i 60-årene omkom i en kollisjon med en anleggsdumper på fylkesvei 770 på Marøya i Nærøy kommune.

- Hun var passasjer i bilen som kolliderte med dumperen. Føreren av bilen var en kvinne i 40-årene, hun er kjørt til sykehuset i Namsos, sier operasjonsleder Stig Rune Sagen ved Nord-Trøndelag politidistrikt til adressa.no den gangen.

LES SAKEN: Kvinne i 60-årene omkom i kollisjon med anleggsdumper

LES OGSÅ: Gransker dødsulykken i Nærøy på nytt i dag

Brøt vikeplikten

Nå er det klart at føreren av dumperen, en mann i 40-årene, er tiltalt for uaktsomt drap. Det skriver Namdalsavisa i sin papirutgave onsdag.

Føreren brøt vikeplikten da han skulle inn på veien, og tiltales dermed for vikepliktsbrudd og for ikke å ha vært tilstrekkelig hensynsfull, aktpågivende og varsom. Det hører også med i tiltalten at anleggsdumperen ikke skal ha vært i forsvarlig stand.

Manglet bremser

- Kjøretøyet manglet bremser på aksel to og tre, hvilket kunne ha vært avdekket ved å sjekke bremsevæskenivået og/eller ved bremseprøver før han skulle på trafikkert veg, siterer Namdalsavisa fra tiltalebeslutningen.

Dette, sammen med tung last, førte til at dumperen skled på det glatte føret.

Saken skal behandles i Namdal tingrett 19. og 20. mai.

- Jeg har ikke sett dokumentene ennå. Men jeg skal sette meg inn i saken. Jeg har ikke stort å meddele ennå, sier mannens forsvarer, Bertil Smalås til Namdalsavisa.

På forsiden nå