Nå blir det forbudt for bilister å kjøre foran flyplassterminalen

Kollektivtransport og taxi prioriteres foran terminalene på Trondheim lufthavn Værnes.

Fra og med onsdag må du kjøre inn i parkeringshuset nærmest terminalene på Trondheim lufthavn Værnes hvis du kjører privatbil og skal slippe av eller hente personer på flyplassen. Den gule pila viser hvor privatbilister skal kjøre. 

Saken oppdateres.

Fra og med i morgen må privatbiler som kommer til Værnes kjøre inn i parkeringshuset nærmest flyplassen for å slippe av passasjerer.

I parkeringshuset er det nå laget en egen sone hvor privatbiler kan stoppe opp for å slippe av eller hente opp personer som skal til eller fra flyplassen.

For privatbilister blir det forbudt å kjøre veien som går nærmest terminalen. Der er det kun kollektivtransport og taxier som får lov å kjøre.

Se hvordan det nye trafikkmønsteret blir på Værnes i TV-innslaget overfor.

Lik adressa.no på Facebook

Følg Adresseavisen på Instagram

Miljøhensyn

Lufthavnsjef Lasse Bardal forteller at de endrer trafikkmønsteret av hensyn til miljøet og for å bedre trafikksikkerheten utenfor terminalene.

- Det er en ambisjon at vi skal ha en kollektivandel på 60 prosent på trafikken til og fra Værnes. Da må vi tilrettelegge best mulig for kollektivtransporten, slik at det blir mer attraktivt å velge kollektivtransport. Det tjener miljøet og øker også sikkerheten utenfor terminalen. I dag er det tett med trafikk foran terminalen og da er det i perioder litt risikosport å krysse veien, sier Bardal.

Han forteller at kollektivandelen på flyplassen i dag ligger på 55 prosent.

For å øke denne andelen foretar de altså radikale endringer i trafikkmønsteret.

- Bilister må ta seg inn ved flytårnet i parkeringshuset. Her er det en bom. Hvis de kjører ut igjen før det har gått 15 minutter slipper man å betale, sier Bardal.

LES OGSÅ: Nå skal Flybussen og Trøndertaxi samarbeide

Vil dirigere trafikk

Det blir også satt opp bommer på rampene som går opp foran terminalene, der buss og taxi skal få lov å kjøre.

- Busser og taxier får egne kort for å åpne bommene. Handikapbiler kan kjøre til bommene, hvor det er muligheter for de å trykke på en ringeklokke, sier lufthavnsjefen.

Han opplyser at de har prøvd ut det nye kjøremønsteret de siste to ukene, hvor det nye kjøremønsteret har vært skiltet. Det har likevel i denne perioden vært mulig for privatbilister å kjøre det gamle kjøremønsteret.

- Det er anslagsvis 80 prosent som har kjørt inn i parkeringshuset de siste dagene. Fra og med i morgen skal det være 100 prosent. Vi vil ha folk utenfor som skal dirigere trafikken de første dagene, sier Bardal.

I tillegg til å kjøre i parkeringshuset vil det også være mulig for privatbilister å slippe av folk i en pitstop til høyre for flytårnet når de kommer kjørende inn til flyplassen.

ADRESSA PLUSS: Ap-topper krever penger til E6 sør og Trønderbanen

På forsiden nå