- Hi du læms, hi du lov

Lefser kan brukes som bikini, mener Opplysningskontoret for lems. Her kan du se den elleville instruksjonsvideoen.

Saken oppdateres.

De er på Facebook, de er på radio, tv og i aviser. Opplysingskontoret for lems har med stuntet «Gjør-det-selv-bikinien» blitt norgeskjente på noen få dager.

- Opplysningskontoret for læms ble startet på gøy, fordi vi er trøndere og vi syntes det var morsomt at det fantes opplysningskontor for alt mulig, men ennå ingen for lefser, forteller Siri Bye Guldbækhei Johansen lattermildt til adressa.no . Hun er en av de to jentene som står bak Opplysningskontoret for lems.

På oppfordring fra Adresseavisen har jentene nå laget en ellevill instruksjonsvideo av lefse-bikien.TV-ADRESSA: Se hvordan lefser kan bli bikini

Opplysningskontoret drives av Siri Bye Guldbækhei Johansen- «Moteansvarlig og Overlæmssmørar» og Lise Marie Mørkved - «Administrerende klenningkløpper».

- Ideen om Gjør-det-selv-bikinien fikk i fjor, og har forsåvidt tenkt på dette stuntet siden da. I forrige uke spør Lise meg om vi ikke skal finne på noe morsomt, og da er det hele i gang. Vi har fått så utrolig mye tilbakemeldinger, det er tydelig at det er agurktid, sier Siri.

- Fra spøk til alvor, hva skjer om folk faktisk vil bade med lemsebikinien?

- Den der er litt vanskelig. Men om man virkelig er opptatt av å se bra ut, så vil man jo ligge på stranda og vise seg frem, istedenfor å bade. Og uansett så er sommerværet ganske begredelig for tiden, sier Siri.Guttetruse av rullet lefse

Veien videre går mot nye kolleksjoner.

TV-ADRESSA: Se alle nyheter

- Vi har tenkt på en vinterkolleksjon hvor klænning skal fungere som en frakk. Og vi har tenkt på en herrekolleksjon hvor den ferdigrullede lefsen kan tas i bruk rett fra pakka av modige gutter. Dessuten kan vi tenke oss å utfordre Tine på å lage en gomme med solfaktor. Det er jo ikke vits i å prøve å bli brun, istedet kan man smøre på seg gomme - men da med solfaktor, ler Siri Bye Guldbækhei Johansen.

Velsignelse fra bakeri

Opplysningskontoret for Lems har fått velsignelse av Lierne Bakeri i Nord-Trøndelag til å fronte lefsene.

- Det her er et utrolig artig påfunn fra noen veldig kreative jenter. Det vil revolusjonere moteverdenen, sier en fornøyd John Helge Inderdal i Lierne Bakeri til adressa.no

 
 
På forsiden nå