Skorovatn - bygda med det rare i

I Skorovatn er det 36 innbyggere. Like mange sorter akevitt er det på den lokale puben.

Saken oppdateres.

Inge Staldvik og Marianne Flåto kjøpte bygdas gamle skolehus for å drive kjøttforedling. Byggets gamle sløydsal, fant de ut at de måtte bruke til noe. Dermed var Skorovatn skjenkestove et faktum.

Får opp interessen for smak

På puben finnes det 110 ølsorter, og er den puben i Trøndelag med tredje flest sorter. Én sort vil de aldri få.

- Aldri kommer vi til å servere amerikansk Budweiser i denne puben. Det skjer ikke. Vi har dog tsjekkisk Budweiser, sier Inge.

De ønsker å lære kundene om øl. At kun 20 prosent av ølet som selges på puben, er norsk pils er en bekreftelse på at kundene tar imot lærdommen.

- Folk får opp interessen for smak og kjøper mye forskjellig, sier Marianne.

- Her kommer det også folk som vil nyte øl, og ikke bare drikke for å bli fulle.

Generasjoner møtes

Omtrent én gang i uken holder de åpent, og folk strømmer til. Forrige helg bestemte Inge seg på fredag for å holde åpent dagen etter. Noen tekstmeldinger og e-poster ble sendt og en plakat ble hengt opp på butikken. Dagen etter var det fullt på sjenkestova.

- Det var rundt 50 personer her i alle aldre. Den eldste var 76 og den yngste var 18 år, og alle koste seg, forteller han.

Mange som har hytte i området, tar med venner som de vil vise puben til. Marianne og Inge skjønner godt at den er unik. At en pub i Levanger og en i Trondheim har flere ølsorter, tar de ikke tungt.

- I forhold til folketallet er vi i verdenstoppen med antallet ølsorter, mener Marianne.
På forsiden nå