Her feirer Værnes Barcelona-ruta

Og Norwegian åpner for at den nye sommerruta kan bli helårsrute.

Det er ikke hver dag en ny flyruta åpner på Værnes. 

Saken oppdateres.

Det bekrefter Astrid Mannion fra Norwegians kommunikasjonsavdeling, som i dag var tilstede da første fly fra Barcelona landet på Værnes.

- Det ser veldig lovende ut. Flyet som tar av er fullt og tilbudet er veldig godt mottatt. Dette er en veldig populær rute fra Oslo, og vi håper at trønderne benytter seg av tilbudet, sier Mannion.

LES OGSÅ: Nå blir det forbudt for personbiler å kjøre inn til flyterminalen

Vann-salutt

Det første Barcelona-flyet, med spansk mannskap om bord, landet i dag på Værnes under en mørk truende himmel. Det ble hilst velkommen av en portal med vannstråler fra to brannbilder da det takset bort til utlandsterminalen.

I første omgang vil ruten flys to ganger i uken, onsdag og lørdag.

Lik adressa.no på Facebook

Følg Adresseavisen på Instagram

Vil til varmen

Blant de første passasjerene som reise til den spanske storbyen onsdag var Hanna Lorentsen Fiskvold (6) og mamma Hilde Lorensen, fra Mosjøen. De søkte seg frem til Barcelona ved en tilfeldighet da de lette etter muligheten til å reise på ferie.

- Vi skal få oss litt varme og bade litt, sier Lorentsen, før hun rusler ut i duskregnet.

- Det passer bra med en direkterute til Barcelona. Kjæresten min bor der, så jeg reiser for å møte henne, sier Deepesh Toshnival, fra Trondheim, en annen av passasjerene.

LES OGSÅ: Amerikanske kongressmedlemmer besøkte Stjørdal med dette flyet

Nesten garantert suksess

Rundt boardning-køen ble ruteåpningen behørig markert med tapas, Barcelona-drakter – for anledningen med Norwegian-logo klistret over Quatar Airlines-logoen, og kortpasninger. Både NHO-direktør Merethe Storødegård og lufthavnsjef Lasse Bardal forsøkte seg som ballsparkere med betraktelig dårligere kontroll enn spillerne fra den spanske storklubben

- Det er få ruter vi har vært så sikre på at vil gå bra som denne. Barcelona har stått på ønskelisten i mange år. Det er en storby, men samtidig er det muligheter for ferie, fritid og strandliv, fastslår lufthavndirektør Lasse Bardal på Værnes.

Stjørdal-ordfører Ivar Vigdenes var tilstede på åpningen av den nye flyruta. 

Stjørdal-ordfører Ivar Vigdenes var tilstede på åpningen av den nye flyruta. 

Ved en tilfeldighet ble Hilde Lorentsen og datteren Hanna Lorentsen Fiksvold (6) med på åpningsruta til Barcelona. 

Ved en tilfeldighet ble Hilde Lorentsen og datteren Hanna Lorentsen Fiksvold (6) med på åpningsruta til Barcelona. 

På forsiden nå