Innbruddene i Åsen og i Namsskogan har skjedd på dagtid onsdag, mens beboerne var ute av husene.

- Ved begge innbruddene har gjerningspersonene knust vindu for å komme seg inn, de har romstrert inne i huset, og vi har foreløpig ikke oversikt over hva som er stjålet, sier operasjonsleder Rune Reinsborg ved Nord-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.

Begge ved E6

Boligene ligger mange mil fra hverandre, men begge rett ved E6. Den ene i Åsen sentrum, og den andre mellom Trones og Namsskogan sentrum.

- Det er litt spesielt at det er samme fremgangsmåte på begge steder. Å knuse vindu er ikke den mest vanlig måten å komme seg inn i huse på. Vi kan ikke si direkte at det er en sammenheng mellom innbruddene, men vi har det i bakhodet, sier operasjonslederen.

Ute etter smykker

Innbruddstyvene skal ha vært ute etter smykker i begge boligene.

- Vi vet fortsatt ikke om innbruddene har en sammenheng, men det har blitt lett etter verdigjenstander i form av smykker på begge plassene.

Det er foreløpig ukjent hvilken verdi smykkene som er stjålet har.

Ønsker tips

Politiet ønsker nå tips om to kassebiler av typen Mercedes Vito. De er begge hvite, men den ene har svart panser.

- Vi etterlyser disse bilene på bakgrunn av vitneobservasjoner i området der innbruddet skjedde i Namsskogan. Bilene har også blitt observert i Steinkjer på vei sørover på E6 i 18.30-tiden, sier Reinsborg.

Boligene ligger mange mil fra hverandre, men begge rett ved E6. Her står politibilen utenfor huset i Åsen sentrum. Foto: Leif Arne Holme