Så langt i år har førere i Nord-Trøndelag betalt nesten 1,6 millioner kroner i bøter etter å ha kjørt for fort forbi fotoboksene i fylket. Det er omtrent det samme som samme periode som i fjor, viser tall fra politiet.

- Færre blir tatt nå enn da vi begynte med gjennomsnittsmålingene. Det viser at gjennomsnittsmåling er effektivt for å få ned farten, sier trafikkoordinator Lars Letnes ved Nord-Trøndelag politidistrikt.

Bare to sjåfører har så langt i år mistet førerkortet etter å ha sust forbi fotoboksene. 791 forenklede forelegg er vedtatt etter at førere har blitt knipset i fotoboksene.

LES OGSÅ (PLUSS): Risikoen for å bli tatt er gått ned hvis du kjører for fort

Mest penger på Skatval

I Nord-Trøndelag er det gjennomsnittsmåling på E6 i Helltunnelen og mellom Skatval i Stjørdal og Åsen i Levanger. Målinger viser at farten har gått ned siden man begynte med gjennomfartsmåling på strekket mellom Skatval og Åsen.

- Vi får tilbakemeldinger fra noen yrkessjåfører om at de synes det er mange som kjører tregt på strekningen. Folk er nøye på speedometeret når det er gjennomsnittsmåling, sier Letnes.

Mest penger er det derimot fotoboksen ved Skatval kirke som tar inn. Så langt er det skrevet ut 590 000 kroner i bøter etter at førere er tatt i denne fotoboksen.

- Intensjonen er ikke å få inn penger, men å redusere farten og få ned antall ulykker, sier Letnes.

Flere gjennomsnittsmålinger

Trafikkordinatoren kunne tenkt seg gjennomsnittsmåling flere steder i fylket.

- Vi kunne tenkt oss gjennomsnittsmåling fordi vi ser at det reduserer farten. Det reduserer antallet ulykker, sier Letnes.

Det er så langt ikke planlagt gjennomsnittsmåling på flere strekninger i Nord-Trøndelag.