Nordmelan har ledet støttegruppen etter 22. juli i Nord-Trøndelag i fire år. Tirsdag besøkte han den mye omtalte utstillingen om 22. juli i Oslo.

- Jeg synes kritikken utstillingen har fått via mediene har vært overdrevet. Det har vært skrevet en del om effekter knyttet til drapsmannen, men dette var minimalt. Det var blant annet ID-kort og rester av bilen, men de la man nesten ikke merke til. Det var veldig nedtonet og andre ting som gjorde mye sterkere inntrykk. Men det er bare min mening, sier han.

Fulgte rettssaken

Nordmelan fulgte også rettssaken i Oslo tingrett på vegne av støttegruppen.

- For oss som fulgte rettssaken er det klart at disse inntrykkene er ingenting sammenlignet med inntrykkene i den perioden. Dette er riktig, og jeg synes de som har jobbet med det har gjort en veldig bra jobb, sier Nordmelan.

Han har en datter som gjemte seg, og overlevde terroren på Utøya. Hun har valgt å vente med å se utstillingen.

«Nyttig for ettertiden»

Nordmelan synes utstillingen var både flott og verdig.

- Det er selvsagt mye sterke inntrykk, men det er umulig å lage en utstilling om denne forferdelige dagen uten at det blir sterkt, sier Nordmelan.

Han anbefaler alle som har mulighet til å se utstillingen.

- Det er et informasjonssenter som forteller veldig faktabasert hva som skjedde den dagen. Jeg tror dette er veldig bra og nyttig for ettertiden, sier Nordmelan.