– Jeg kom gående på baksida av Ullvaren etter å ha vært sammen med noen venner. Så kom det to hvite gutter og slo meg ned. Først slo han ene meg så jeg falt på veien. Så kom det en annen gutt og holdt fast hodet mitt, og slo det ned i asfalten, sier 19-åringen til Namdalsavisa.

Han ønsker å være anonym. Han er gutten som blir mishandlet i videoen som er blitt spredt på nett og har vakt avsky i hele landet.

Rystende video: Filmet da gutt knelte og fikk slått hodet i bakken

- Ikke sett dem før

To menn er siktet for legemsfornærmelse etter voldshendelsen. 19-åringen sier han aldri hadde sett gjerningsmennene før den natta, 5. juli i Namsos sentrum.

– Da de kom bort til meg sa jeg at jeg ikke ønsket noe bråk. Men de snakket fort og jeg forsto ikke hva de sa. De hørte ikke på meg. De ropte mot meg mange ganger, sier han.

Han hevder det var to gjerningsmenn som utøvde volden mot ham.

– De slo ikke bare meg, de slo vennene mine også, hevder 19-åringen, som har bodd i Overhalla i to år, og som er beboer ved flyktningtjenesten i Overhalla.

Usikker på motivet

Lensmann i Overhalla, Erling Lundstadsveen sier at politiet ikke kjenner til motivet. 19-åringen er ikke i tvil om hva som ligger bak voldsepisoden.

– De slo meg fordi jeg er utlending. De slo meg fordi jeg ikke var fra Namsos, og er mørk i huden. Jeg hadde aldri sett de guttene før og jeg hadde ikke gjort dem noe som helst, sier han.

– Hva skjedde etterpå?

– De kjørte av gårde. Jeg blødde mye og var veldig kvalm. Så hjalp to av vennene mine meg. De ringte politiet. Politiet kom der jeg satt på veien etter å ha blitt slått, så snakket jeg med dem, før vennene mine kjørte meg til sykehuset, sier han.

Han har selv ikke sett videoen som ble offentlig kjent i går - og har ikke lyst til å se den.

– Nei, jeg vet hva som skjedde. Jeg trenger ikke se det, sier syreren.

Over to uker etter slagene har mannen fortsatt smerter i både armer, kne og hode.

– Jeg skal til lege snart. Jeg har hatt mye vondt i hodet etter det som skjedde, sier han.

– Hva tenkte du etterpå?

– Jeg vet ikke helt. Jeg var redd for at de skulle slå mer, sier den unge mannen som mener han mottok tre eller fire slag i løpet av hendelsen.

– Du blir tvunget til å knele på bakken av voldsutøveren som samtidig roper «ned, ned», hvordan er det å oppleve noe slikt?

– Det var ekkelt, sier han.

– Det satt folk i bilen og lo av det som skjedde. Hva tenker du om det?

– Jeg hørte ikke det, men det er ingenting å le av, sier 19-åringen.

Tatt vare på

Kultursjef i Overhalla kommune, og øverste leder for flyktningtjenesten, Johan Ludvik Lund, sier til Namdalsavisa at 19-åringen blir godt ivaretatt etter hendelsen.

– I slike situasjoner har vi miljøpersonell som tar vare på personer som blir utsatt for slike fryktelige opplevelser, så han blir godt tatt vare på, sier Lund.

– Både ordfører og rådmann er informert om hva som har skjedd, og vi gjør det vi kan for at han skal føle seg trygg, sier Lund.

– Hvordan håndterer dere slike saker?

– Alt handler om at vedkommende skal ha det best mulig, og vi gjør det vi kan for at det skal være tilfelle, sier Lund.

Voldsfilmen har vekket sterke reaksjoner over hele landet.

REDD: Gjentatte ganger slo to personer 19-åringen fra Syria i hodet, knær og armer. Over to uker etter overgrepet sliter den unge mannen fortsatt med smerter. (Foto: Jonas Olsen) Foto: Jonas Olsen/ Namdalsavisa