73 år gammel turist stengte Helltunnelen

- Livsfarlig lek med livet, mener politiet.

Myke trafikanter i Helltunnelen er spesielt et problem om sommeren. Nesten hver uke må politiet i Nord-Trøndelag politidistrikt rykke ut på grunn av det.Foto: Kjell A.Olsen

Saken oppdateres.

- Vi måtte rykke ut for å stoppe en 73 år gammel mann fra New Zealand på sykkel som var på vei til Trondheim. Enten hadde han ikke sett skiltet, eller så hadde han valgt å ignorere det, sier operasjonsleder i Nord-Trøndelag politidistrikt, Dag Hjulstad, til adressa.no.

Det var klokken 16.41 politiet fikk melding om en syklist i Helltunnelen i Stjørdal. Vegtrafikksentralen ble varslet og trafikken ble stengt i sørgående retning. Syv minutter senere hadde politiet stoppet syklisten, som ble pålagt å sykle gamle E6 til Trondheim.

- Syklisten var ikke kommet mer enn 200 meter inn i tunnelen før vi fikk stanset han. Vi måtte reagere raskt fordi å sykle i den tunnelen er styggfarlig, sier Hjulstad.

LES OGSÅ: Bil i feil kjøreretning skapte panikk i Helltunnelen

LES OGSÅ: Sjåføren: - Det var forferdelig

Turister skaper kaos

- I tunnelen er det smalt, veikanter og midtmarkering, i tillegg til stor trafikk. Det er ingen som forventer myke trafikanter i en tunnel og bilistene har heller ikke noen vikemuligheter. Å sykle i Helltunnelen er den farligste veien du kan sykle, forteller han.

Tidligere mandag ble det også rapportert om en syklist som hadde forvillet seg inn i tunnelen, igjen en turist som hadde ignorert skiltingen.

- Klokken 09.58 var den en ungarer i slutten av 50-årene som var i samme modus som var på vei gjennom tunnelen. Det blir da litt kaotisk fordi Vegtrafikksentralen må umiddelbart stenge det ene løpet til tunnelen.

- Har hatt flaks

I Helltunnelen er fartsgrensen 80 kilometer i timen. Hjulstad mener derfor det bare er flaks at det ikke har skjedd noen ulykker med myke trafikanter så langt.

- Vi skal være glad det ikke har skjedd ulykker. Det er bare flaks at det har gått bra når trafikken kommer dundrende i den hastigheten.

Det er trafikkoperatør Per Morten Trymer ved Vegtrafikksentralen helt enig i.

- Uansett om det kommer et vogntog eller en personbil er det veldig trangt og farlig, sier Trymer, som mener det er godt nok skiltet.

- Det er godt skiltet så det skal ikke være gående eller syklister der. Den saken er grei, sier Trymer.

LES OGSÅ: To personer gikk inne i Helltunnelen

Et sommerproblem

- Er det et problem med syklister i tunnelen?

- Jeg har ikke noen statistikk, men kanskje en gang i uken eller mer er det myke trafikanter som går, eller som er på vei inn i tunnelen. I dag fikk vi 15-20 oppringninger på den siste episoden fra publikum som var oppmerksom og meldte fra, det er veldig bra, sier Hjulstad takknemlig.

Det er spesielt om sommeren det er problemer med myke trafikanter i tunnelen ifølge politisentralen.

- Det er en ting som går igjen om sommeren så Vegvesenet må se om det er godt nok skiltet. Samtidig er alle trafikkskilt internasjonale, så en må jo skjønne at en sykkel med strek over betyr forbudt, enten du er fra Ungarn eller New Zealand, avslutter Hjulstad.

Belgiere stoppet i Atlanterhavstunellen

Onsdag kveld ble to belgiske turister stoppet i Atlanterhavstunnelsen av politiet. Turistene forsøkte å ta seg fra Averøy til Kristiansund via den undersjøiske tunellen.

- To belgiske turister er tatt hånd om av politiet etter å ha gått inn i Atlanterhavstunellen i retning Kristiansund, opplyser Nordmøre og Romsdal politidistrikt på Twitter.

Turistene fikk lov til å sitte på i politibilen over til Kristiansund.

 Kjell Biesmans ved operasjonssentralen.

- De lurte veldig på hvordan de skulle komme seg til Kristiansund hvis de ikke kunne gå, sier Kjell Biesmans ved operasjonssentralen til tk.no

§
Vis debatt
comments powered by Disqus
Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå