Multeplukkeren ble meldt savnet i går ettermiddag etter han ikke møtte opp til avtalt tidspunkt.

Mannen og hans bror dro sammen for å plukke multer i går, men bestemte seg for å skille lag. Avtalen deres var å møtes klokken 16 ved bilen, men 82-åringen kom ikke til møtestedet. Broren han meldte han derfor savnet.

Etter dette har store styrker søkt etter mannen. Etter nesten ett døgn med leting ble mannen funnet i Heståsdalen i Levanger, et område der det er mange hytter.

- Det var en person som møtte på han ved Heståsvollen. Han deltok ikke i leteaksjonen, men meldte fra til politiet etter at han møtte på den savnede mannen, sier operasjonsleder Rune Reinsborg ved Nord-Trøndelag politidistrikt.

- I god form

Han forteller at 82-åringen er i god form etter å ha vært ute i over et døgn.

- Han var sliten og medtatt, men i god form. Han blir tatt hånd om av helsevesenet, sier Reinsborg.

Han kjenner ikke til hvorfor 82-åringen ikke kom tilbake til avtalt møtested eller hvor han har vært det siste døgnet.

- Han ble funnet for et kvarter siden. Vi har ikke snakket med ham ennå, sier operasjonslederen.

Store ressurser

Både Sivilforsvaret, Heimevernet, Røde Kors, Norske redningshunder, hundepatruljer fra politiet, et sivilt helikopter og et Sea King-helikopter har deltatt i søket, i tillegg til frivillige.

Området de har søkt i er mellom Heståsdalen, Grønningen, Hermannssnasa og Tromsdalen, altså på begge sidene av kommunegrensen mellom Verdal og Levanger.

Området beskrives å være et typisk fjellterreng, der det er mye myr.

Dukket aldri opp ved bilen

Politiet satte i gang leteaksjonen like før klokka 20.00 tirsdag kveld. Mannen skulle på multetur, og ble sist sett vest for Nonsknoppen.

- Den savnede og broren drakk kaffe sammen klokka 12, men så skilte de lag. De skulle møtes klokka 16 ved bilen som står parkert i Tromsdalen. Han møtte aldri opp, opplyste operasjonsleder Bård Krogstad tirsdag kveld.

Ifølge politiet er mannen i god form, til tross for alderen. Han dro imidlertid ut kun med utstyr og klær for en dagstur. Politiet fikk også opplyst at mannen er godt kjent i området.

Røde Kors bistår i leteaksjonen etter en 82 år gammel mann. Foto: leif arne holme
Politiet koordinerer leteaksjonen, og får hjelp av et helikopter fra Midt-Norsk helikopterservice. Foto: leif arne holme
Norske redningshunder deltok i søket. Foto: norske redningshunder
Leteaksjonen foregår vest for Nonsknoppen i Verdal. Foto: google maps