Rett ved siden av det flunkende nye Kimen kulturhus i Stjørdal ønsker ordfører Ivar Vigdenes å bygge et høyhus med opp mot 30 etasjer. Visjonen lanserer Sp-ordføreren i fredagens papirutgave av VG.

- Jeg mener vi skal ha noe som varsler at dette her er byen Stjørdal, og som vises fra samferdselsårene gjennom kommunen vår, sier Vigdenes om planene.

Han legger til at det allerede er lagt opp til en glassbro fra fra det nye kulturhuset og over til den fremtidige skyskraperen.

SE VIDEO: Bli med inn i kulturhuset

Vil ha stoppested

Han mener kommunen bør regulere tomten til et høyhus med minst 23 etasjer, men ser gjerne at bygningen blir 30 etasjer høy.

- Det er riktig og viktig at Stjørdal har den høyeste bygningen i Midt-Norge. Her kan folk stoppe før de eventuelt drar til Trondheim og ser på den lave trehusbebyggelsen, sier ordføreren.

Han viser til at Trondheims høyeste bygning er på 22 etasjer (Scandic Lerkendal, journ anm.), og at det er viktig å få til noe høyere enn det. Nidarosdomen og Tyholttårnet rager riktignok høyere, men dette skyldes spir og antenne.

Kulturhuset åpner

Det nye Kimen kulturhus, med en prislapp på 717 millioner kroner, åpner fredag kveld. Da blir det blant annet fanfarer fra alle hustak rundt bygningen.

Adresseavisen skal sende direkte fra kveldes åpningsseremoni på adressa.no.

Slik var skissene til Kimen kulturhus. Det eksisterer foreløpig ingen skisser til det nye høyhuset som ordføreren vil ha. Foto: Reiulf Ramstad Ark/ Lusparken Ark/ Jst Ark