Kronprinsen på «bli kjent-kveld» i Kimen

- Hyggelig at du stakk innom, vi sitter nå her og spiller litt blues vi da, sa lederen av Blues in Hell da kronprins Haakon var på en omvisingsrunde i kulturhuset Kimen i kveld.
  (Foto: FRANK CADAMARTERI)

  Foto: FRANK CADAMARTERI

  (Foto: FRANK CADAMARTERI)

  Foto: FRANK CADAMARTERI

  (Foto: FRANK CADAMARTERI)

  Foto: FRANK CADAMARTERI

  (Foto: FRANK CADAMARTERI)

  Foto: FRANK CADAMARTERI

  (Foto: FRANK CADAMARTERI)

  Foto: FRANK CADAMARTERI

Saken oppdateres.

- Så hyggelig, er det du som er sjef for den festivalen, spurte kronprinsen interessert, og Brovold fortalte villig vekk om Hell i Blues og egne meritter.

LES OGSÅ: Åpner med fanfarer fra alle hustak

LES OGSÅ: Åpner kulturhus fra ni scener

Kronprinsen var tydelig godt oppdatert på bluessjangeren og fortsatte samtalen med å spørre om Eric Clapton og flere andre kjente bluesartister.

Omvisning på hele huset

Kronprinsen fikk en smakebit på flere av de kulturelle aktivitetene som vil foregå i Kimen, før han sto for den offisielle åpningen.

LES OGSÅ: - Viktig for byen at det finnes

LES OGSÅ: Kronprinsen til Kimen

- Det er veldig fint å være i Stjørdal i dag, og det er mitt andre besøk i Nord-Trøndelag nå i sommermånedene, og jeg skjønner jo at det var her vi skulle ha vært i sommer, for dere har jo fint vær hele tiden, sa kronprinsen i sin åpningstale til stor jubel fra publikum.

LES OGSÅ: Vil bygge skyskraper midt i Stjørdal sentrum

Kronprinsen dvelte ved navnet Kimen, og snakket om kraften som ligger i kornet og at dette skal være et kraftsentrum for kultur. Stjørdal har all grunn til å være stolt av kulturhuset sitt, det har blitt et praktbygg som skal favne alle, for Kimen er mulighetens arena, sier kronprinsen og understreket at dette markerer ikke bare åpningen av et nytt kulturhus, men en ny æra.

Skal spire og gro

- Kimen kulturhus er bygd i stjørdalingens Ole Vigs ånd, og statuen utenfor Rådhuset fremstiller Vig som såmannen av kunnskap. Og derfra kommer navnet Kimen, og det er et godt navn, fordi kulturhuset skal være et kraftsenter der kulturen i regionen skal spire og gro som kimen i et korn.

LES OGSÅ: Dette er Norges mest moderne kinosal

LES OGSÅ: Stjørdals nye kino best besøkt i Midt-Norge

Og det var rene 17. mai-stemningen utenfor kulturhuset i dag med strålende sol og varme, og finkledde, blide folk med flagg.

- Dette betyr veldig mye for Stjørdal og blir et nytt samlingspunkt for oss alle sammen. Stjørdal er i stor vekst så jeg tror dette har mye å si. Og nå må Stjørdalingene kjenne sin besøkelsestid og komme hit, sier Hege Elisabeth Sjøli og Janne Formo på vei for å ta det nye kulturhuset nærmere i øyesyn.

Storsvært for Stjørdal

- Vi synes det er helt topp, og det betyr veldig mye for Stjørdal, ikke minst fremover i tid, det vil trekke til seg mye folk. Og jeg håper jeg får oppleve mye forskjellig her, ikke bare sang og musikk. Det er jo også en kirke inne i dette bygget. I dag er det litt 17. mai på Stjørdal, sier Kari Søberg med medbrakt flagg for anledningen.

- Bygget ble veldig fint det, og jeg håper det vil føre til masse arrangement som tidligere har ramlet ut herfra, eller måtte dra til Trondheim for å få sett.

LES OGSÅ: Stort for hele Midt-Norge

LES OGSÅ: Variert høstprogram på Kimen

- Hvilke artister ønsker du deg her?

- Send gjerne Metallica hit. Jeg er jo et 80-talls barn, så det hadde vært bra, sier Per Kongshaug.

- Herre var storsvært, dette blir knallbra. Det betyr jo at vi stjeler litt oppmerksomhet fra Trondheim, og det er bra. Vi må få hit Åge Aleksandersen og Kurt Nilsen kanskje, sier Are Søreng.

 
        
            (Foto: FRANK CADAMARTERI)

  Foto: FRANK CADAMARTERI

På forsiden nå