En 86 år gammel mann ble funnet etter en omfattende leteaksjon i Meråker. Han blir fløyet til sykehus melder politiet på Twitter klokka 14.32. Han skal være i ganske god form.

- Han blir fløyet til St. Olavs Hospital for en sjekk, sier operasjonsleder Ulf Bertil Wiseth i Nord-Trøndelag politidistrikt.

Han ble funnet av letemannskap på bakken som fant ham to kilometer unna der bilen var parkert.

- Han ble funnet i et område med mye kratt, sier Wiseth.

Fartøysjef Morthen Holm ved 330-skvadronen på Ørland Hovedflystasjon sier at mannen var nedkjølt, men bevisst, da han ble fløyet til St. Olavs Hospital.

Brukte helikopter og hund

Tidlig lørdag morgen opplyste Nord-Trøndelag politidistrikt at de hadde igangsatt en leteaksjon ved Rotvoll i Meråker. En bærplukker ble meldt savnet.

- Han ble meldt savnet klokken 01.00 natt til lørdag etter at han ikke hadde kommet hjem fra en bærtur fredag, sa operasjonsleder Stig-Roger Olsen ved Nord-Trøndelag politidistrikt.

I morgentimene lørdag var Norsk folkehjelp og Sea King-helikopter i gang med søk i området. Hundepatrulje fra politiet ble også satt inn i søket.

Møtte turgåer

Sivilforsvaret i Nord-Trøndelag bisto med 17 personer fra avdelingene i Stjørdal og Steinkjer i forbindelse med leteaksjonen. I tillegg til å stille med mannskap, stilte de med kommandoplassutstyr, to store telt, ATV og forpleiningsenhet.

En annen turgåer var høyst sannsynlig i kontakt med den eldre mannen klokka 19.00 fredag kveld.

- De møtte hverandre noen kilometer unna stedet hvor bilen til den savnede står parkert, sier Olsen.

Mannen ble meldt savnet av familie. Det er uklart når han dro ut på tur, og hvor godt kledd han var.

Dette skjedde også natt til lørdag:

Mann fikk hodet slått i gulvet etter køsniking

Politiet ber om tips etter skogbrann ved Jonsvatnet

To personer raftet i oppblåsbart barnebasseng på Nidelva