Classic Car Show fikk sine plakater ødelagt av Blues in Hell:

- Det er så frekt gjort

Blues in Hell fikk kraftig kritikk da de klistret over sine postere på de store plakatene til Classic Car Show. Men så kom Statens vegvesen på banen og la ned forbud mot skiltene.

Classic Car Show ville reklamere for arrangementet sitt langs E6 og fylkesvei 705 på Hell. Blues in Hell klistret sine postere på bilmessens plakat. Det satte sinnene i kok til bilentusiaster. 

Saken oppdateres.

Bjarne Reistad og Hans Hallbauer arrangerer Classic Car Show for første gang i Trondheim spektrum helga 5. og 6. september. Det meste gjøres på dugnad, også markedsføringen.

- Vi hadde brukt mange timer på å lage disse store plakatene som skulle stå langs fylkesvei 705 på Hell i Stjørdal. Søndag kveld fikk vi tips om at våre hjemmelagede plakater hadde blitt klistret over av Blues in Hell, sier Reistad til Adresseavisen.

LES MER: - Enten blir det cappuccino i Venezia, eller tigging med kaffekopp i Nordre

- Ble lei meg

Classic Car Show ønsket å vise seg frem for motorinteresserte som skulle på VM-runden i rallycross på Lånkebanen forrige helg.

- Jeg ble lei meg da jeg så bildene som vi fikk av en beboer på Hell. Vi trodde amerikanske biler og blues gikk hånd i hånd, sier Reistad.

Han har forståelse for at det er full krig på vanlige plakatvegger, og at der må man tåle å få andre arrangement klistret over sine egne plakater. Men plakat-skiltene burde fått være i fred for andre konkurrenter.

- Det er så frekt gjort, og jeg ble trist da jeg så det. Jeg hadde håpet vi kunne samarbeide siden vi arrangerer samme helg. Publikum kan se biler på dagtid, og blues på kveldstid. Vi er bare to fattige menn som prøver å få til en bilutstilling. Da er det ekstra ille at et annet arrangement tar seg til rette, sier Reistad.

Legger seg flate

Styreleder Jon Uthus i Blues in Hell forteller at de er lei seg for hendelsen. Han opplyser at deres postere ble limt på bilmesse-plakatene søndag ettermiddag.

- Dette var uheldig, og vi legger oss flate, sier han.

- Vi ønsker selvsagt Classic Car Show mest mulig lykke til med arrangementet. Vi må samarbeide, og ikke ta oppmerksomheten fra hverandre, sier han.

Mandag formiddag hadde representanter for bilmessen og bluesfestivalen snakket sammen. Reistad forteller at de er venner igjen, og ber folk på sosiale medier om å tilgi Blues in Hell.

Festivalen fikk nemlig mange kritiske kommentarer på sin Facebook-side etter at plakat-stuntet ble kjent. Noen går så langt som å si at de avlyser turen til blues-festivalen. «Dette folkens, er lavmål. Shame on you» skriver en på Facebook-siden til Blues in Hell.  «D herre vill æ sei e meget dårlig gjort! å lavmål uten like. Eie dåkk itj skammvætt? Ikke nå særlig god reklame for dåkk værtfall» er en annen kommentar.

LES MER: - Publikum er viktigere enn artistene for Blues in Hell

- Trafikkfarlige skilt

Men skilt-krangelen tok ikke slutt. Plutselig var Statens vegvesen på tråden, og fortalte at de ville fjerne plakatene både i Nord- og Sør-Trøndelag.

Per Espen Knutsen ved plan og trafikkseksjonen i Statens vegvesen Nord-Trøndelag, forteller at han selv ble vitne til plakatene som hang langs E6 ved Sandmoen i Trondheim.

- Det er ikke greit med slike plakater. Derfor må vi ta affære. Slike skilt kan kun settes opp etter å ha sendt skriftlig søknad og fått godkjenning av oss, forklarer han.

Han forteller at de ofte har møter med andre store arrangement, og da blir det forklart hva som er lov eller ikke.

- Vi prøver ikke å være ekle, men vil ivareta trafikksikkerheten. Folk kan miste fokus på veien dersom de begynner å lese plakatene. Det kan være ganske farlig, sier han.

LES MER: Trondheim har minst kø av alle storbyene

- Livsfarlig å henge opp

Kollega Mads Ole Kringen ved plan- og trafikkseksjonen i Statens vegvesen Sør-Trøndelag forteller at det ikke er sendt inn noen søknad, verken for skiltene langs E6 eller fylkesvei 705.

- Skiltene på Sandmoen var hengt opp på en støyvegg. Det er i utgangspunktet ikke lov med reklame på E6. Det er livsfarlig å henge de opp også. Å oppholde seg langs E6 er en såpass farlig arena at der ønsker vi ikke privatpersoner som finner seg til rette, sier Kringen strengt.

LES MER: Hevder dingser i frontruta kan være livsfarlige

Han ber om at markedsføring skjer via andre kanaler enn langs veien. Vegvesenet vil be entreprenørene om å ta ned plakatene, både i Nord- og Sør-Trøndelag.

- Jeg vet ikke om det blir noen reaksjon, men de burde fått ris på baken i alle fall, sier Kringen.

Bjarne Reistad i Classic Car Show sier at han tar Vegvesenets anmodning på fullt alvor.

- Vi er to uvitende ildsjeler som ikke var klar over disse reglene. Vi beklager selvsagt dette, sier han.

Følg Adresseavisen på Instagram

Lik adressa.no på Facebook

Følg Adresseavisen på Twitter

Blues in Hell la seg flate etter å ha tapetsert de hjemmelagede plakatene til bilmessen. 

Blues in Hell la seg flate etter å ha tapetsert de hjemmelagede plakatene til bilmessen. 

Disse plakatene som henger på Sandmoen vil Statens vegvesen fjerne fordi de er trafikkfarlige. 

Disse plakatene som henger på Sandmoen vil Statens vegvesen fjerne fordi de er trafikkfarlige. 

På forsiden nå