- Tusen hjertelig takk. Dette var utrolig overraskende. Vi sitter og spiser og hygger oss her, men nå ble jo stemningen enda bedre, sa Meråker-mannen til Norsk tipping da de ringte om gevinsten i kveld.

- Vi satt faktisk og snakket om Lotto. Venninnen min sa at hun nok ikke kom til å vinne, og da svarte jeg spøkefullt at hun kunne få litt av premien min, sier mannen og ler.

Ventet på telefon

Det var trekningsredaktør Ida Hanstad i Norsk tipping som formidlet det glade budskap til trønderen i kveld, men da hennes kollega Chatrine Løkken skulle ringe en nordtrøndersk kvinne som også hadde prikket inn sju rette i kveld, fikk de seg en kraftig overraskelse. Det viste seg at det var kona til Meråker-mannen som svarte i andre enden.

- Det ble en lattermild kveld for oss her på Hamar, sier Hanstad.

- Kvinnen vi ringte var også i syden. Hun fortalte da at mannen hennes nettopp hadde vunnet i lotto. Hun ventet også på telefon fra oss, men ville ikke tro på at hun hadde vunnet før hun fikk den, sier Hanstad.

- Dette er helt absurd. Vi skjønner ikke helt at dette er sant, forteller kvinnen til Norsk tipping.

Ekteparet, som er på sydenferie med noen venner, vant 2 325 855 kroner hver. De hadde både førstepremie og sju tredjepremier. Paret ble da til sammen over 4,6 millioner kroner rikere.

Spilte hver for seg

Nordtrønderne hadde tippet samme lottorekke i hvert sitt navn, med hvert sitt spillekort og på hver sin mobil.

- Kona spilte lotto 2. september klokken 17.00, mens mannen spilte 5. september klokken 11.30, sier Hanstad.

- Vi har levert samme Lotto-kupong i mange år, og nå gikk den endelig inn, forteller kvinnen til Norsk tipping og legger til:

- Nå blir det nok litt champagne i kveld, sier hun og ler.

Totalt ble dermed tre menn og tre kvinner nybakte lottomillionærer etter vinnerrekka var klar lørdag kveld. Premien for sju rette ble 2 298 199 kroner.

Vinnerne prikket inn følgende vinnerrekke: 1, 4, 5, 12, 19, 25, 26. I tillegg ble tilleggstallet 31 trukket ut.