Det poengterte skiltet som henger under Rennebus kommuneskilt kom trolig opp i løpet av natt til fredag, og har blitt det store samtaleemnet på Rennebumartnan som arrangeres denne helga.

- Jeg prøver å undersøke litt hvem det er som kan ha gjort det, men foreløpig er det ingen som vil påberope seg gjerningen, sier Håvard Rogogjerd, leder i Innset grendalag.

- Det er jo litt i grendalagets ånd, så det kan godt være noen av medlemmene, sier han.

Skiltet ble først omtalt i lokalavisa Opdalingen.

- Strategisk tidspunkt

At skiltet kom opp midt under Rennebumartnan er neppe en tilfeldighet. Besøkstallet på den populære festivalen bruker å være nærmere 20 000.

- Det var et strategisk tidspunkt. Det er mange som kjører langs E6 i løpet av disse dagene. Vi får vente noen måneder og se hvor mange som overholdt skiltet, humrer Rogogjerd.

Skiltet henger på kommunegrensen mellom Rennebu og Oppdal kommune langs E6, og er godt synlig for kjørende. Under forbudt-skiltet som avbilder et kondom, henger det et annet skilt hvor det står «Innset 1000».

- Det er kanskje 250 personer i Innset, så noe må skje dersom vi skal opp i tusen innbyggere, poengterer Rogogjerd.

- Morsomt påfunn

Innset grendalag ble stiftet i 2010, og de skal jobbe for mer bosetting, høyere innbyggertall, næringsutvikling og flere arbeidsplasser i lokalmiljøet.

- Det har vært fraflytting over lengre tid, og vi håper å kunne gjøre noe med den utviklingen, sier Rogogjerd, som er fornøyd med den anonyme ildsjelen eller ildsjelenes kreativitet.

- Folk synes det er et morsomt påfunn, men det spørs hva vegvesenet sier.

Innset ligger i Rennebu kommune som har cirka 2600 innbyggere totalt. I 2009 ble det startet et prosjekt som heter «Rennebu 3000», og målet er å passere 3000 innbyggere i løpet av tolv år.

- «Innset 1000» har nok samme tankegods som kommunen, sier Rogogjerd.

Dersom noen sitter med tips om skiltmysteriet, kontakt Adresseavisen på 07200 eller send e-post til webred@adresseavisen.no

Dette skiltet ble en stor snakkis, og leder Håvard Rogogjerd i Innset grendalag var svært fornøyd med budskapet. Foto: Håvard Rogogjerd