Etter etterforskningen er ferdig vil politiet i Nord-Trøndelag først komme med innstilling til tiltale, før statsadvokat Kaia Strandjord skal reise tiltale i saken som dreier seg om en voldshendelse som skjedde natt til 5. juli i sentrum av Namsos.

Da ble en 19 år gammel syrisk flyktning tvunget til å knele på åpen gate, før hodet hans ble slått ned i asfalten.

Etterforskningsleder Line Marthe Fuglum Juliussen ved politiets driftsenhet nord i Nord-Trøndelag politidistrikt opplyser at de er ferdig med etterforskningen av saken ved utgangen av neste uke.

- Denne uken og neste uke vil vi gjennomføre flere avhør i saken. Så vil det bli rekonstruksjon av hendelsen neste uke, sier hun.

Vil opplyse saken

I juli ble en video fra hendelsen spredd til media. Etter klippet ble offentliggjort vakte den rystende videoen avsky over hele landet. Det ble blant annet arrangert markering mot vold og hat i Namsos.

Etterforskningslederen opplyser at rekonstruksjonen skjer som følge av at de ønsker å få enkelte momenter bedre belyst i saken. Også de gjenstående avhørene går ut på å opplyse saken bedre.

- Det er detaljer som vi ønsker å få bedre opplyst. Så er det også en del dokumentasjon vi ønsker å få inn i saken. Det er noen svar vi venter på, sier Fuglum Juliussen.

Totalt er fire unggutter involvert i saken. Fuglum Juliussen ønsker ikke å gi inn på hvor mange som er siktet på nåværende tidspunkt. Etter hendelsen ble kjent ble en 17-åring som filmet voldshendelsen siktet i saken. Fra før av var en 18-åring siktet for å ha uttøvd volden. Begge var siktet for legemsfornærmelse.

- Siktelsene i saken går fortsatt på legemsfornærmelse, sier etterforskningslederen.

Flere kan bli siktet

Samtidig påpeker hun at det kan komme momenter i saken som gjør at siktelsene kan bli endret.

- Også flere kan bli siktet, sier hun.

Før videoen ble kjent nektet den siktede 18-åringen straffskyld i saken. Men da politiet konfronterte ham med videoen la han kortene på bordet.

17-åringen som filmet hendelsen har tidligere uttalt at han filmet for at han skulle ha noe å vise til vennene, mens sjåføren av bilen har fortalt at folk ikke ville snakke med ham lenger.

Les flere saker om voldsvideoen fra Namsos.