Meråker videregående skole søkte i 2014 om å få ta inn 20 nye landslinje-elever årlig. Nå gir regjeringen i 2016-budsjettet 20 nye landslinjeplasser.

- Dette betyr veldig mye for skolen. Vi har jobbet med denne saken veldig mye det siste året, så vi er veldig glade, sier Bjørg Sissel Kvannli, rektor ved Meråker videregående skole.

Les også: Sjarmoffensiv for Meråkers skitilbud (PLUSS)

Mye godt arbeid

Onsdag kunngjorde stortingsrepresentant for Høyre, Elin Agdestein, at kunnskapsdepartementet åpner for 20 nye landslinjeplasser ved skolen.

- Fylkeskommunen i Nord-Trøndelag og fylkesråden har jobbet veldig godt med søknaden. Det har blitt jobbet hardt for at vi skal få disse plassene, det har blitt lagt inn mye godt arbeid, sier Kvannli.

Les også: Denne mannen er Team Trøndelags nye trener

Oversøking på skolen

Behovet er det liten tvil om. Skolen hadde i sommer 120 søkere til 70 plasser.

- Vi har over lengre tid hatt oversøkning på skolen, spesielt på langrenn og skiskyting. Det er veldig flott at det er gjort et vedtak nå, så vi kan ha 90 plasser neste år, sier Kvannli.

Les også: Sixpacken til Northug tar pusten fra amerikanerne

- Veldig positivt

Meråker videregående skole ble grunnlagt i 1981, og har siden den gang har en til en rekke norske utøvere innen skisporten vært elever. Petter Northug og Tora Berger er blant skistjernene som har vært elever ved skolen.

- Det er veldig positivt at skolen får mulighet til å utvikle seg og gi elevene et enda bedre tilbud. Det er et veldig stort miljø i Meråker for skisport, sier Kvannli.

Les også: Bjørgen skal se langrenn fra sofaen

Meråker videregående skole er glade for å kunne utvikle seg, og gi elevene et enda bedre tilbud. Foto: Privat