Stjørdal blir trolig en av de store valgthrillerne under årets valg. Sittende ordfører Ivar Vigdenes har likevel ingen plan for hva han skal gjøre dersom han ikke blir ordfører.

- Nei. Det har jeg ikke. I en sånn valgkamp bør man eller kan man ikke tillate seg å tenke på en plan B, bare en plan A, sier Vigdenes.

På spørsmål om hvordan hans egen magefølelse er blir han stille. Lenge. Noe som er uvanlig for den vanligvis så munnrappe ordføreren.

- Jeg er spent. Hva skal jeg si. Jeg har sovet godt om nettene, men jeg har våknet tidlig og vært klar til å jobbe hardt i valgkampen, sier han.

Svært jevnt

I vekstkommunen Stjørdal er Arbeiderpartiet det desidert største partiet i kommunestyret. Men i realiteten får de knapt noe som de vil, fordi den borgerlige blokken har en stemmes overvekt i kommunestyret. Derfor er det knyttet stor spenning til hva som skjer mandag kveld. Prognosene på forhånd gjør at det er tilnærmet umulig å spå utfallet av valget.

Blokkpartiene har signalisert at de ønsker å fortsette sammen. På forhånd har Miljøpartiet de Grønne signalisert at de kan komme til å støtte Arbeiderpartiet i et valgteknisk samarbeid for å stoppe opp den sementerte borgerlige blokken som har regjert med noe ulike sammensetning i seksten år. Det kan være nok til å gi flertall for dagens opposisjon.

Klar til å overta

Arbeiderpartiets ordførerkandidat Joar Håve sier de har gjort hva de kan for å få frem sin politikk den siste tiden.

- Vi er i alle fall veldig klare til å ta over etter seksten år med Sp-ordfører, sier Håve.

- Men det er lett å si i ettertid at vi kunne gjort ting annerledes. Vi har gjort så godt vi kan, men det blir spennende. Vi ser også at Sp har mobilisert voldsomt, sier Håve.

Besøkte valglokaler

Mandag ettermiddag var sittende ordfører Vigdenes på en maratonrunde rundt i hele kommunen for å besøke alle valglokalene. Adressa.no møter ham ved valglokalet på Haraldreina skole rett øst for Stjørdal sentrum. Der står folk i kø for å stemme.

- Jeg blir stolt og glad over å se alle som er møtt frem her i dag for å stemme. Jeg er glad fordi jeg bor i et land der alle faktisk kan være med på å bestemme hvem som skal styre. Det er absolutt ingen selvfølge, sier han.

Bjørn Kvitteng stemmer i valglokalet på Haraldreina mandag. Bak Ann Mari Gederaas fra valgstyret, til høyre ordfører Ivar Vigdenes (Sp)